SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SID banka v delni odkup obveznic

4

termometer

 | Foto:
SID banka zbira ponudbe za delni denarni odkup obveznic, ki jih je izdala aprila 2010, nato pa izdajo povečala marca predlani.

Skupna obstoječa nominalna vrednost teh obveznic znaša 1,025 milijona evrov, SID banka pa bi predčasno odkupila do 200 milijonov evrov obveznic. Rok zapadlosti za te dolžniške papirje je 21. april 2015. SID banka je aprila 2010 izdala prvo obveznico na mednarodnih kapitalskih trgih, vrednost izdaje pa je znašala 750 milijonov evrov. Nato je marca predlani izvedla povečanje izdaje v velikosti 350 milijonov evrov.

Kot so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz SID banke, je skupna obstoječa nominalna vrednost teh obveznic trenutno pri 1,025 milijona evrov. Zbiranje ponudb se začne danes in bo, če ne bo podaljšano oziroma ne bo predčasno prenehalo veljati, trajalo do petka. Končni izid zbiranja ponudb bo objavljen prihodnji ponedeljek, poravnava pa bo izpeljana 19. junija.

SID banka je sicer marca kljub zaostrenim razmeram in pritisku trgov na Slovenijo na mednarodnem kapitalskem trgu izdala za 200 milijonov evrov novih triletnih obveznic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin