Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
19.37

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 4. 2011, 19.37

7 let, 2 meseca

SCT Naložbe večinski delež Tovarne asfalta Črnuče prodal CPL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
SCT Naložbe, hčerinsko podjetje družbe SCT, ki je v prisilni poravnavi, je Cestnemu podjetju Ljubljana (CPL) prodalo 51-odstotni lastniški delež v Tovarni asfalta Črnuče.

To je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa. Kot poroča Dnevnik, je prvi mož SCT Ivan Zidar o tem obvestil tudi prisilno upraviteljico Marijo Magdaleno Šantl. Zidar izločil finančno zdrav del SCT Po pisanju Dnevnika je tako Zidar iz poslovnega sistema in tako iz stečajne mase v primeru vse bolj verjetnega stečaja SCT izločil še enega od zadnjih finančno zdravih delov SCT. Tovarna asfalta Črnuče namreč za razliko od ostalih družb nima blokiranih računov in imela ob skoraj 15 milijonih evrov kapitala ob koncu 2009 nizek delež dolgov v financiranju. Leto 2009 je zaključila z dobrimi 12 milijoni evrov prihodkov in 1,8 milijona evrov dobička. Šantlova je že v torek za Dnevnik povedala, da jo je Zidar o poslu seznanil minuli petek, vendar pa ga ne more izpodbijati, ker jo je izpeljalo hčerinsko podjetje SCT. Posel bi lahko tako izpodbijal le stečajni upravitelj SCT Naložb, če bi upniki pred tem zahtevali stečaj družbe. Šantlova se bo sicer o možnih ukrepih odločila v naslednjih dneh. Kupnina za odplačilo obveznosti SCT Naložbe Po Dnevnikovih informacijah so v SCT Naložbe kupnino od posla porabil za odplačilo lastnih obveznosti, tako da krovna družba SCT od njega ne bo imela ničesar.

SCT naložbe ima sicer po prodaji Tovarne asfalta Črnuče v lasti le še družbo SCT Stanovanjski inženiring, ki ima blokirane račune in je na poti k razglasitvi insolventnosti, tako da upniki SCT v primeru stečaja nekdanjega gradbenega velikana ne bi imeli veliko.

Zidar že umaknil dve podjetji V načrtu finančnega prestrukturiranja SCT je bila sicer vrednost SCT Naložb ocenjena še na 9,2 milijona evrov.

Kot piše Dnevnik, je Zidar kot daleč največji lastnik SCT, pred upniki iz premoženja SCT že umaknil dve podjetji - nemško hčerinsko družbo SCT ISC München in Tovarno kovinske opreme iz Murske Sobote.

Ne spreglejte