Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2010,
11.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 9. 12. 2010, 11.19

7 let, 2 meseca

SCT naj bi s svojim voznim parkom oškodoval državo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi mož SCT Ivan Zidar je bil na münchenskem občinskem sodišču za tri primere podkupovanja v poslovnem prometu pravnomočno obsojen na pogojno kazen 12 mesecev zapora in plačilo kazni, poroča Delo.

Kazen po neuradnih podatkih znaša milijon evrov. Časnik ob tem navaja, da naj bi SCT z neplačevanjem nadomestila za uporabo cest oškodoval državo. Zidar udeležen v podkupovalni aferi podjetja Man? Zidar je bil menda udeležen v eni največjih podkupovalnih afer v Nemčiji v zadnjih letih, in sicer v proizvajalcu gospodarskih vozil in strojev Man, piše Delo. Časnik se ob tem navezuje na vozni park podjetja, v katerem je, kot poroča, "res veliko Manovih tovornjakov". Nekaj sto - cene posameznih se gibljejo med 80.000 in 90.000 evri - jih je menda najmanj eno leto po slovenskih cestah vozilo z nemškimi registracijami. Tako je vsak od njih slovenski proračun prikrajšal za vsaj 500 evrov letnega nadomestila za uporabo cest oz. sedanje letne dajatve za uporabo motornih vozil, ki ni cestnina, ampak obdavčitev vozila, navaja Delo.

Man zanika finančne težave Eno največjih slovenskih gradbenih podjetij z okoli 2000 zaposlenimi pa naj bi po poročanju medijev imelo tudi finančne težave, vendar v podjetju to zanikajo. V podjetju zagotavljajo, da kljub občasnim likvidnostnim težavam redno plačujejo plače, prispevke in davke, piše Delo. Nekaj težav naj bi podjetje imelo z izplačilom letošnjega regresa, saj je inšpektorat za delo v zvezi s tem uvedel prekrškovni postopek.

Požar: SCT že več mesecev ne plačuje podizvajalcem Na neplačevanje opravljenega dela s strani SCT pa opozarjajo tudi podizvajalci v slovenskem gradbenem sektorju. Po besedah predsednika združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu pri GZS Mirka Požarja, SCT že več mesecev podizvajalcem ne plačuje opravljenih del. Zadnja dva meseca ne potrjuje več situacij podizvajalcem, kar pomeni, da ne izkazuje obveznosti do njih, je poročanje medijev za STA potrdil Požar.

Ne spreglejte