SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plača naj bo sorazmerna z uspešnostjo podjetja

4

termometer

Združenje Manager je predstavilo priporočila, kjer med drugim svetuje, naj bo plačilo, ki ga za svoje delo prejme menedžer, primerno finančnim zmožnostim podjetja in skladno z zahtevnostjo vodenja.

Na plačilo menedžerja po priporočilih pri sklepanju menedžerskih pogodb, ki jih je predstavilo Združenje Manager, vpliva velikost podjetja na eni strani in kompleksnost vodenja na drugi. Predsednik Združenja Manager in generalni direktor Danfoss Trate Aleksander Zalaznik je poudaril, da morajo biti doseženi rezultati tisti, ki določajo plačilo: "S programom Združenja Manager smo zastavili cilj povečanja uspešnosti in učinkovitosti podjetij. Za dosego tega imajo menedžerji ključno vlogo, zato je način njihovega plačevanja pomemben dejavnik."

Področju variabilnega dela plače je treba posvetiti večjo pozornost Podobno tudi član uprave NLB Blaž Brodnjak meni, da so vzvod za zagotavljanje mednarodne konkurenčnosti usposobljeni, profesionalni, etični in neodvisni kadri, ki naj bodo plačani v sorazmerju z zahtevnostjo vodenja. "Postaviti moramo jasne kriterije, kakšne rezultate naj menedžer doseže – o tem se moramo pogovarjati."

Združenje Manager s priporočili spodbuja nadzorne svete in druge organe nadzora, da področju variabilnega dela plače posvetijo večjo pozornost, pri tem pa uporablja merila za nagrajevanje, ki spodbujajo doseganje ne samo kratkoročnih, temveč tudi srednjeročnih in dolgoročnih rezultatov družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin