Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 2. 2014,
8.01

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Luka Koper

Petek, 14. 2. 2014, 8.01

7 let, 2 meseca

Nadzorniki vendarle potrdili poslovni načrt Luke Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izredna skupščina delničarjev Luke Koper, ki jo je zahtevala Slovenska odškodninska družba, je sklicana za 19. marec, je po seji nadzornikov potrdil prvi mož Luke Gašpar Gašpar Mišič.

Predsednik uprave Luke Koper je povedal Gašpar Gašpar Mišič, da bodo na skupščino delničarjev uvrstili tudi preučitev smiselnosti oziroma upravičenosti tožbenih zahtevkov do nekdanje uprave in nekdanjih članov sveta.

66 tisoč evrov za odvetnike in sodne takse Gašpar Mišič je ob tem spomnil, da je Luka prvo izmed petih tožb nedavno izgubila "in da se nam ne bi to še ponavljalo, bomo ukrepali prej, v kolikor seveda se to pokaže kot smiselno". Kot je navedel, je Luka v omenjenih odškodninskih tožbah do zdaj imela za 660 tisoč evrov stroškov iz naslova odvetnikov in sodnih taks.

Po oceni nadzornikov načrt zahteven Nadzorniki so sicer na današnji seji po dveh zavrnitvah vendarle potrdili poslovni načrt za leto 2014. Načrt je po besedah prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc zahteven, vendar ga je z resnim angažiranjem celotne uprave mogoče doseči.

Povedala je še, da je tokrat infrastrukturna komisija ob strokovni pomoči članov nadzornega sveta Rada Antoloviča in Elen Twrdy "pripeljala pripravo poslovnega načrta na višji nivo kvalitete". Načrt tako ni več pripravljen le z vidika želja, pač pa tudi izvedljivosti, potrebnosti in realnih vrednosti, je dodala.

Predsednik uprave Gašpar Mišič pa je poudaril, da iz načrta ni izpadla nobena od predvidenih naložb.

Ujma v luki povzročila za 300 tisoč evrov škode Nadzorniki so se dotaknili tudi posledic nedavne vremenske ujme, zaradi katere je več dni zastal tudi železniški promet. "Dejstvo je, da je družbi nastala škoda," je priznala Žnidaršič Kranjčeva ter poudarila, da se je škoda zaradi naporov celotne družbe "zmanjšala na minimalno možno višino".

Gašpar Mišič pa je dodal, da je bilo za okoli 300.000 evrov izpada prihodka. Že zdaj pa v in iz Luke ponovno vozi okoli 55 vlakovnih kompozicij dnevno, "tako da sem prepričan, da bomo ta minimalni izpad nadoknadili v naslednjih dveh mesecih".

Ne spreglejte