SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kolektor v Makedoniji odprl pet malih hidroelektrarn

2

termometer

 | Foto:
Idrijski koncern Kolektor je v Kavadarcih v Makedoniji slavnostno odprl sklop petih malih hidroelektrarn, vpetih v namakalni sistem na reki Bošava.

Projekt, katerega nosilec je Kolektor Turboinštitut, je zajemal rekonstrukcijo in povečanje kapacitete dovodnega kanala od vodnega zajetja na reki Bošava do začetka namakalnega sistema, podaljšanje dovodnega kanala do sistema MHE Bošava ter izgradnjo sistema petih malih hidroelektrarn. Iz omenjenega sistema bo zagotovljena oskrba z vodo občin Kavadarci, Rosoman in Negotino, so sporočili iz Kolektorja.

Oprema za več kot 15 malih hidroelektrarn Kolektor Turboinštitut je samo v Republiki Makedoniji v zadnjih 20 letih dobavili elektrostrojno opremo za več kot 15 malih hidroelektrarn in sodeloval pri obnovi 6 velikih hidroelektrarn.

Kolektor Turboinštitut je pri projektu Bošava z javnim partnerjem Vodostopanstvo Tikveš, upravljavcem namakalnega sistema in nosilcem vodnih pravic, sklenil javno-zasebno partnerstvo za kombinirano rabo vode.

Koncesija za rabo vode Za namen izvedbe projekta je Kolektor Turboinštitut v Makedoniji ustanovil podjetje Hidrobošava, ki ima koncesijo za rabo vode in je lastnik hidroelektrarn s statusom proizvajalca električne energije iz obnovljivih virov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin