SiolNET. Posel danes Novice
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Unovčili več kot 150 tisoč turističnih bonov. Povprečna vrednost 140 evrov. #video

1,25

termometer

Slovenci smo v prvem mesecu, odkar veljajo turistični boni, unovčili nekaj manj kot 150 tisoč bonov, njihova vrednost pa je znašala 20,5 milijona evrov. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je dejal, da so ljudje bone dobro sprejeli. To kaže tudi skovanka "počivavčer". "Če se ljudje šalijo na ta račun, s tem smislom za humor kažemo na pozitiven odnos do ukrepa," je dejal.

 

Počivalšek je dejal, da so turistični boni prava uspešnica in da so zelo priljubljeni med ljudmi. Dodal je, da so se na ministrstvu hitro odzvali na pomanjkljivosti, ki so se pojavile ob uvedbi. Do turističnih bonov so upravičeni vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. 3. 2020 in pa novorojenčki do konca leta.

Napovedal je, da bodo še pred koncem poletja pripravili načrt za okrevanje gospodarstva, da bo to bolj konkurenčno in posredno bolj vidno v mednarodnem okolju. Študijo in akcijski načrt pripravljajo skupaj z ekipo z ljubljanske ekonomske fakultete, ki jo vodi profesor na tej fakulteti Dušan Mramor, poroča STA.

Do konca preteklega tedna so Slovenci unovčili 150 tisoč bonov v vrednosti več kot 20 milijonov evrov, je številke predstavil generalni direktor Finančne uprave Peter Jenko. Dodal je, da je bilo v nedeljo popoldan opravljenih še 23 tisoč rezervacij, ki bodo plačane z bonom.

40 odstotkov ljudi celotnega bona ne uporabi naenkrat

Zdravko Počivalšek | Foto: STA Foto: STA Nekaj manj kot polovica bona ni izkoristila samo v eni nastanitvi oziroma ni porabila celotnega bona naenkrat. Povprečna vrednost bona je 140 evrov. Za zdaj so najbolj priljubljene nedelje, izrazito pa izstopa tudi 25. junij.

Kot je dejal Jenko, je bilo največ bonov izkoriščenih v Portorožu, sledijo pa Izola, Moravske Toplice, Kranjska Gora in Podčetrtek.

Do zdaj je bilo 44 odstotkov bonov uporabljenih za hotelsko namestitev, 20 odstotkov v apartmajih in 10 odstotkov v kampih. Glavnina bonov je uporabljena za nastanitev do sedem dni, pri čemer jih je bilo doslej največ unovčenih za od dve do štiri nočitve za (podaljšan) konec tedna.

Največ bonov je bilo doslej unovčenih v hotelih Histrion (za okoli 290 tisoč evrov), Sotelia (za okoli 230 tisoč evrov) in Delfin (za okoli 260 tisoč evrov) ter v kampu v Ankaranu (za okoli 170 tisoč evrov).

Bon prenos grafika Novice Kako s čim manj stresa unovčiti bon? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin