Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Tesla delnice

Torek, 3. 7. 2018, 6.00

5 let, 9 mesecev

Kako lahko trgujete s ceno delnic Tesle?

Oglasno sporočilo
Fortrade

Podjetje Tesla Motors je leta 2003 ustanovila skupina inženirjev iz Siliciljeve doline, da bi dokazala, da so električni avtomobili boljši od avtomobilov, ki jih poganja gorivo.

Vizija Elona Muska je povezana s Teslo, ljudem pravi, naj verjamejo, da sanje lahko še vedno postanejo resničnost. S fantastičnimi pospeški, močjo motorja ter brez škodljivih emisij se Teslini avtomobili uvrščajo na prvo mesto med konkurenco električnih avtomobilov na svetu. Z vsako novo generacijo avtomobilov so dostopni širšemu krogu kupcev, s čemer se počasi izpolnjuje poslanstvo podjetja: pospešitev procesa prehoda na transport s trajnostnimi viri.

Vse to vpliva na ceno Teslinih delnic, tako da so v zadnjih sedmih letih delnice te družbe porasle za več kot 1.100 odstotkov, od januarja do danes za več kot deset odstotkov. Prav tako je treba opozoriti, da je cena delnic Tesle od trenutka, ko se je junija 2010 pojavila na trgu, do danes narasla za več kot 2.000 odstotkov.

Kje se trguje s ceno delnice Tesla?

Na svetovni borzi. Svetovna borza je največji finančni trg, na katerem na milijone ljudi po vsem svetu trguje na spletu, prek svojih računalnikov ali mobilnih telefonov.

Svetovna borza je odprta za trgovanje 24 ur na dan, pet dni na teden.

Ali se trguje s ceno delnic?

Fortrade | Foto:

Da, s ceno. Na svetovni borzi ne trgujete s fizičnimi delnicami, ampak z njihovo ceno. V nasprotju z drugimi trgi lahko trgujete, ko cena raste ali pada, in sicer s preprostim odpiranjem nakupne ali prodajne pozicije.

Fortrade | Foto:

In kako se pravzaprav trguje?

Preprosto. Če je trenutna cena delnic Tesla 350 dolarjev in pričakujemo, da bo cena zrasla zaradi novega Modela 3, ki ga ljudje pozitivno ocenijo, na platformi za trgovanje s klikom na KUPI odpremo nakupno pozicijo. Če cena zraste čez 350 dolarjev, si zagotovimo potencialni dobiček, če pa cena pade pod 350 dolarjev, imamo izgubo.

Drugače je, če pričakujemo, da bo cena padla pod 350 dolarjev. Takrat s klikom na PRODAJ odpiramo prodajno pozicijo. Če cena pade pod 350 dolarjev, si zagotovimo potencialni dobiček, če pa cena zraste čez 350 dolarjev, imamo izgubo.

Fortrade | Foto:

Kaj potrebujete za začetek trgovanja?

Za trgovanje na svetovni borzi ni treba biti finančni strokovnjak, morate pa poznati nekaj tehničnih stvari, med drugim način dostopa do platforme za trgovanje, izbiro delnice, s katero si želite trgovati, kako odpreti pozicijo za trgovanje ter na koncu, kako nastaviti želeni dobiček in se zaščititi pred izgubo.

Vsa ta vprašanja in odgovore je za vas zbrala borznoposredniška družba Fortrade v brezplačnem priročniku Trgovanje s ceno delnic za začetnike, ki ga lahko prevzamete tukaj.

Priročnik je primeren za popolne začetnike ter je namenjen vsem, ki bi radi brezplačno poskusili trgovati na svetovni borzi in tistim, ki želijo le obogatiti svoje znanje.

Fortrade v Veliki Britaniji  avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Ltd.

Ne spreglejte