Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
15.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

stavka delavci

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 15.34

7 let, 2 meseca

Delavci Konstruktorja ostajajo pri napovedani stavki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predstavniki delavcev in vodstva mariborskega gradbenega podjetja Konstruktor VGR tudi na pogovorih niso našli rešitve za nastali položaj, zato napoved stavke za sredo ostaja.

Okoli 300 zaposlenih v podjetju želi na ta način doseči izplačilo izostalih obveznosti, med drugim plače za maj.

V sredo bodo pričeli s stavko Kot je povedal sindikalni predstavnik Mladen Kutnjak, se je ponovno pogovarjal z novim direktorjem podjetja Markom Plečkom, a rešitve nista našla. Tako še vedno velja, da bo okoli 300 zaposlenih v sredo ob 7. uri pričelo s stavko na sedežu podjetja na Jadranski 25 v Mariboru. Med stavkajočimi naj bi bile vse strukture delavcev, od zidarjev in tesarjev do pisarniškega kadra.

Družba Konstruktor VGR ima že nekaj časa blokirane račune. Delavcem dolguje majsko plačo in regres za letni dopust, konec tega tedna pa bo treba izplačati še plačo za junij.

Po besedah Kutnjaka bodo delavci stavkali, vse dokler vodstvo podjetja ne bo dalo ustrezne ponudbe glede poplačila izostalih obveznosti. Dodal je, da je rešitev odvisna predvsem od lastnikov, med katerimi je tudi nekdanji dolgoletni direktor podjetja Marjan Pinter.

Obširne kriminalistične preiskave na širšem mariborskem območju Mariborsko gradbeno podjetje Konstruktor VGR je še eno v vrsti gradbenikov, ki se je znašlo v težavah. Na začetku tega meseca se je odločilo vložiti predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave, na čelo podjetja pa so namesto Marjana Pinterja imenovali Marka Plečka.

V letošnjem letu so gradbinci samo na območju Podravja stečaj razglasili v podjetjih Stavbar Gradnje, MTB, Gradbenem podjetju Ptuj ter največjem - Cestnem podjetju Maribor. Prav iz slednjega prihaja novi direktor Konstruktorja Marko Plečko, ki je bil do stečaja CPM tam nekaj mesecev prokurist družbe. Dosedanji direktor Marjan Pinter se je znašel tudi med ovadenimi po nedavnih obširnih kriminalističnih preiskavah na širšem mariborskem območju.

Ne spreglejte