Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 8. 2017,
12.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Planet TV Robin Williams

Petek, 4. 8. 2017, 12.39

6 let, 7 mesecev

Minevajo tri leta od smrti Robina Williamsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Robin Williams

Te dni minevajo tri leta, odkar si je življenje vzel Robin Williams, eden od najbolj priljubljenih igralcev, nagrajen tudi z oskarjem. Na Planet TV se ga bomo spomnili s filmom Nočni poslušalec, ki bo na sporedu v nedeljo, 6. avgusta, ob 22.30.

Veteranski filmski in televizijski igralec je kariero začel v humoristični seriji Mork and Mindy (1978–1982) in je bil najbolj znan po komičnih vlogah, na primer v uspešnici Očka v krilu. A prepričal je tudi v dramskih vlogah, med drugim je bil nepozaben v Društvu mrtvih pesnikov in v filmu Dobro jutro, Vietnam ter v Ribjem kralju – vsi trije filmi so mu prinesli nominacijo za oskarja, tega pa je prejel za stransko vlogo v Dobrem Willu Huntingu. Prejel je tudi vrsto zlatih globusov in emmyjev.

Poročen je bil trikrat, z zadnjo ženo od leta 2011, v prvih dveh zakonih pa je dobil tri otroke. Večkrat se je zdravil zaradi odvisnosti od alkohola in mamil, ki se jim je dokončno odpovedal leta 1982 po smrti dobrega prijatelja Johna Belushija. Trpel je za manično depresijo in se je dlje časa bojeval s hudo depresijo. Umrl je 11. avgusta 2014, ko je bil star 63 let.

Robin Williams | Foto:

Na Planet TV se bomo legendarnega igralca spomnili v nedeljo, 6. avgusta, ko bo ob 22.30 na sporedu eden od njegovih manj znanih filmov, prihološki triler Nočni poslušalec, ki zabriše mejo med resnico in fikcijo. Robin igra Gabriela Noona, radijskega voditelja, ki se ukvarja s srhljivimi zgodbami. Nekoč mu urednik prinese scenarij najstnika Peta (Rory Culkin) in njegova zgodba Gabriela globoko gane. Petra so starši namreč zlorabljali in zdaj zanj skrbi socialna delavka Donna (Toni Collette), ki ga je posvojila. Pete je zelo bolan, z Gabrielom pa se povežeta prek telefona. Ker nič ni, kot bi moralo biti, Gabriel postane sumničav do Donne in njenih motivov, zato odpotuje v Wisconsin, da bi osebno spoznal Peta in Donno ter raziskal njuno zgodbo.

Film je posnet po knjižni uspešnici Armisteada Maupina, ki so jo navdihnili resnični dogodki iz avtorjevega življenja. Nočni poslušalec je premierno doživel na filmskem festivalu Sundance in bil del programa Berlinskega filmskega festivala, kritiki pa so ga opisali kot srhljivega in inteligentnega ter pohvalili odlično igro protagonistov.

Robina Williamsa lahko v trilerju Nočni poslušalec vidite v nedeljo, 6. avgusta, ob 22.30 na Planet TV.
Ne spreglejte