Petek,
1. 3. 2019,
7.56

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Natisni članek

Osama bin Laden ZDA teroristični napad terorizem

Petek, 1. 3. 2019, 7.56

5 let, 1 mesec

ZDA za informacije o sinu bin Ladna ponujajo milijon dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Hamza Bin Laden | Objava ameriških pravosodnih organov, v kateri za informacije o Hamzi bin Ladnu ponujajo milijonsko nagrado. | Foto Rewardsforjustice.net

Objava ameriških pravosodnih organov, v kateri za informacije o Hamzi bin Ladnu ponujajo milijonsko nagrado.

Foto: Rewardsforjustice.net

Združene države Amerike ponujajo bogato denarno nagrado za tistega, ki ima kakršnekoli informacije v zvezi s Hamzo bin Ladnom, sinom leta 2011 umorjenega voditelja teroristične organizacije Al Kaida Osame bin Ladna.

Novice Kaj je Osama bin Laden počel 11. septembra 2001

Po poročanju britanskega BBC naj bi se Hamza bin Laden počasi vzpenjal proti vodilnemu položaju v Al Kaidi. V preteklih letih je objavljal avdio- in videosporočila, v katerih je svoje privržence pozival k napadu na ZDA in njene zaveznice.

Po navedbah ameriških pravosodnih organov naj bi bil 30-letni Hamza poročen s hčerko Mohameda Atte, vidnega člana Al Kaide in vodje napadov na Svetovni trgovinski center leta 2011. | Foto: Youtube/NBC News Po navedbah ameriških pravosodnih organov naj bi bil 30-letni Hamza poročen s hčerko Mohameda Atte, vidnega člana Al Kaide in vodje napadov na Svetovni trgovinski center leta 2011. Foto: Youtube/NBC News

Osem let od usmrtitve njegovega očeta

Spomnimo, da so leta 2011 ameriške sile pridržale njegovega očeta, ker naj bi ta odobril enega največjih terorističnih napadov v moderni zgodovini. 11. septembra so člani Al Kaide ugrabili in strmoglavili štiri potniška letala. Z dvema letaloma so izvedli napad na newyorška dvojčka, v katerem je umrlo skoraj tri tisoč ljudi.

Pisma Osame bin Ladna, ki so jih med aretacijo zasegle oblasti, kažejo na to, da je ta svojega najljubšega sina pripravljal na to, da bi postal njegov naslednik in vodja organizacije, ustanovljene leta 1988. 

Kdo je Hamza bin Laden

Po navedbah naj bi bil 30-letni Hamza poročen s hčerko Mohameda Atte, vidnega člana Al Kaide in vodje napadov na Svetovni trgovinski center leta 2011.

Po nekaterih domnevah naj bi Hamza leta preživel z mamo v Iranu, kjer naj bi se tudi poročil, medtem ko druga poročila kažejo na to, da je morda živel v Pakistanu, Afganistanu ali Siriji.

"Verjamemo, da je Hamza na območju afganistansko-pakistanske meje in bo kmalu prišel v Iran, čeprav bi bil lahko kjerkoli v južni ali osrednji Aziji," je dejal pomočnik sekretarja za diplomatsko varnost Michael Evanoff.

Iz Savdske Arabije je medtem prišla novica, da so tamkajšnje oblasti Hamzi bin Ladnu odvzele državljanstvo. Kot je poročal časnik Um al Kura, ki se sklicuje na savdsko notranje ministrstvo, so državljanstvo bin Ladnu odvzeli 22. februarja, poroča STA.

Trendi Osama bin Laden je bil zaljubljen v Whitney Houston