Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2019,
10.39

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

6

Natisni članek

Dino Lalić streljanje Makarska policija

Sreda, 20. 3. 2019, 10.39

5 let, 1 mesec

V Makarski streljali na hišo nekdanjega slovenskega nogometaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

6

Makarska | V Makarski so streljali na hišo nekdanjega slovenskega nogometaša. | Foto Pixabay

V Makarski so streljali na hišo nekdanjega slovenskega nogometaša.

Foto: Pixabay

Hrvaški mediji poročajo, da so neznanci v noči s ponedeljka na torek in v noči s torka na sredo v Makarski s polavtomatsko puško streljali na hišo, katere lastnik je tudi nekdanji slovenski nogometni vratar Dino Lalić. Po besedah očividcev so neznanci s streli dobesedno prerešetali hišo. Lalić se je po končani športni karieri v medijih sicer pojavljal predvsem v povezavi z nameščanjem izidov nogometnih tekem v sosednjih državah in nezakonitimi športnimi stavami.

Po poročanju Slobodne Dalmacije so se neznanci v Makarski spravili na hišo 44-letnega Dina Lalića, ki je v preteklosti branil za Triglav, Rudar in Primorje, bil pa je tudi član slovenske reprezentance do 21 let. "Kriminalistična preiskava v zvezi z navedenim dogodkom še poteka," so sporočili s hrvaške policije.

Sosedi v šoku: To je bila vojna

Sosedi po poročanju Indexa pripovedujejo, da so neznanci na hišo v preteklih dveh nočeh izstrelili pravo točo krogel. "To je bila vojna. Zagotovo niso streljali s pištolo, ampak z nečim večjim, morda z ostrostrelsko puško ali kalašnikovko. Krogle so poškodovale polknice, steklo, pohištvo in tečaje vrat," je povedal eden od sosedov, ki želi ostati neimenovan.

"Prvi večer so streljali okoli enih ponoči, izstrelili so od šest do sedem nabojev. Drugi večer so okoli 2.30 izstrelili od 12 do 13 nabojev. Streljali so iz gozda, ki ni niti pet metrov oddaljen od hiše," je za Slobodno Dalmacijo povedal pretreseni sosed.

Sportal Dino Lalić se je predal italijanski policiji

Afera Offside: Lalić sodeloval pri nameščanju izidov nogometnih tekem

Lalić se je po koncu športne kariere v javnosti pojavljal predvsem v povezavi z nameščanjem nogometnih tekem in nezakonitimi športnimi stavami. Nazadnje se je spet znašel pod drobnogledom javnosti, ko so slovenski in hrvaški policisti preiskovali enajsterico, ki se je z ilegalnimi stavami in prirejanjem izidov tekem ukvarjala v Srbiji, Makedoniji in na Češkem.

Med osumljenimi je bil tudi Lalić, ki je bil v preteklosti vpleten tudi v nezakonite stave v Italiji in na Hrvaškem. Pred devetimi leti je bil Lalić skupaj z nekdanjim soigralcem pri Rudarju Admirom Suljićem in nekdanjim trenerjem mladinske šole zagrebškega Dinama Vinkom Šakom pridržan kot eden od treh glavnih akterjev v tako imenovani aferi Offside.

Trojica je v poravnavi s preiskovalci iz hrvaškega urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) sprejela kazen leto in pol zapora, hrvaški državi pa so vrnili približno milijon evrov, ki so jih pridobili z nameščanjem tekem. Cena za nameščeno tekmo se je gibala od 150 do 300 tisoč evrov.

Ne spreglejte