Nedelja,
23. 8. 2020,
9.40

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

4

Natisni članek

Južna Koreja Koronavirus

Nedelja, 23. 8. 2020, 9.40

3 leta, 8 mesecev

V Južni Koreji največje dnevno število okužb od marca, v Indiji številka presegla tri milijone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

4

Južna Koreja, koronavirus | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Južni Koreji so danes potrdili 397 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okužb od začetka marca. Zdravstvene oblasti so opozorile, da je država na robu vsesplošne pandemije, zato so zaostrile ukrepe za zajezitev širjenja virusa. Skrb zbujajoče je tudi v Indiji, kjer je število primerov novega koronavirusa v Indiji danes preseglo tri milijone, je razvidno iz podatkov tamkajšnjih oblasti, poroča STA.

Južnokorejski center za nadzor in preprečevanje bolezni je sporočil, da so večino novih okužb zabeležili na širšem območju Seula, kjer živi približno polovica od 51 milijonov Južnokorejcev.

Pristojni so opozorili, da bodo morali zaostriti omejitvene ukrepe, ki bi lahko vključevali zaprtje šol in podjetij, če bo število okužb še naprej naraščalo tako hitro.

"Razmere so zelo hude in resne, saj smo na robu vsesplošne pandemije," je opozoril direktor centra za nadzor in preprečevanje bolezni Jung Eun-kyeong. "Ostanite doma, če je možno," je pozval prebivalce in dodal, da število okužb še ni doseglo vrha.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice V zadnjem dnevu je bilo v Sloveniji potrjenih 34 novih okužb

Zaostrene ukrepe razširili na celotno državo

Minuli teden so že zaostrili ukrepe na območju Seula, danes pa so jih razširili na celotno državo. Ukrepi vključujejo omejitve pri zbiranju ljudi, med drugim na verskih obredih, in zaprtje nočnih klubov, barov s karaokami in spletnih kavarn. Zaprte so tudi vse plaže.

Seulske oblasti so danes sporočile, da bodo od polnoči zaščitne maske obvezne v vseh zaprtih prostorih in na prostem, kjer se zbira večje število ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Južni Koreji so od začetka izbruha novega koronavirusa zabeležili skupno 17.399 primerov okužbe in 309 smrti zaradi covid-19.

Južna Koreja, koronavirus | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Indija je na tretjem mestu na svetu

Indija pa je danes zabeležila enega večjih porastov števila novih okužb v treh tednih. V zadnjih 24 urah so namreč poročali o 69.239 novih primerih, po podatkih indijskih oblasti pa je v zadnjem dnevu umrlo 912 ljudi s covidom-19, tako da je skupno število umrlih zdaj 56.706.

Skupno so doslej našteli 3.044.940 primerov okužbe, kar državo uvršča na tretje mesto na svetu, takoj za Brazilijo in ZDA.

So pa milijon okužb našteli v zadnjih 16 dneh, še milijon pa v 21 dneh pred tem. Virus se tako v Indiji širi hitreje kot v ZDA in v Braziliji. V zadnjih 18 dneh namreč beležijo več kot 50.000 novih primerov dnevno. Najhuje je v vzhodni zvezni državi Maharashtra, kjer so doslej našteli skupno 671.942 primerov okužbe in 21.995 umrlih.

Prav iz Indije pa poročajo tudi o 2,2 milijona primerih uspešnega okrevanja po okužbi. Po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje je tako smrtnost zaradi novega koronavirusa v Indiji 1,87-odstotna, kar je precej manj kot v drugih državah, ki jih je virus najbolj prizadel.

Preverite še:

Italija, koronavirus
Novice V Avstriji 300 novih okužb, številne iz Hrvaške. Resno tudi v Italiji in Nemčiji.
Migranti BIH policija
Novice Okužbe tudi med migranti v Bihaću. Srbija z ograjo proti nezakonitim prehodom meje.