Četrtek,
27. 4. 2023,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,33

10

ZDA Jerry Springer

Natisni članek

Četrtek, 27. 4. 2023, 17.00

1 leto, 3 mesece

Umrl znani voditelj pogovornih oddaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,33

10

Jerry Springer | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V starosti 79 let je po poročanju ameriških medijev umrl znani ameriški voditelj pogovornih oddaj Jerry Springer. Springer, ki je najbolj zaslovel z oddajo The Jerry Springer Show, naj bi danes po krajši bolezni mirno umrl na svojem domu v bližini Chicaga.

The Jerry Springer Show je bil v ZDA na sporedu skoraj tri desetletja, od leta 1991 do leta 2018. Oddaja je bila prepoznavna po svojevrstnem slogu, v njej pa se je med drugim preklinjalo in razkrivalo nezvestobo, gledalci so lahko včasih celo spremljali pretepe v živo.

Pred televizijsko kariero, v okviru katere je bil tudi politični poročevalec in komentator, je bil Springer tudi župan Cincinnatija in svetovalec v kampanji Roberta F. Kennedyja.

Njegov prijatelj in tiskovni predstavnik družine Jene Galvin ga je v izjavi označil za nenadomestljivega. "Jerryjeva sposobnost, da se poveže z ljudmi, je bila v središču njegovega uspeha v vsem, česar se je lotil, od politike do oddaj ali zgolj šal z ljudmi na ulici, ki so se hoteli fotografirati ali izmenjati kakšno besedo," je zapisal v izjavi, ki jo povzema BBC.

Joe Biden
Novice Joe Biden: Sploh ne vem, koliko sem star
Inter Juventus
Sportal Fiorentina v finale s Handanovićevim Interjem
Maja Henigman
Novice Maja opravlja redko službo: do zdaj je obravnavala več kot 80 parov