Nedelja,
29. 9. 2024,
12.08

Osveženo pred

3 ure, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

volitve Kamala Harris ZDA Donald Trump

Nedelja, 29. 9. 2024, 12.08

3 ure, 52 minut

Trump v mračnem govoru: Harris je duševno prizadeta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Donald Trump. | Foto Reuters

Foto: Reuters

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v predvolilnem nastopu v zvezni državi Wisconsin, ki ga je sam označil za mračnega, protikandidatko, demokratko Kamalo Harris, označil za duševno prizadeto. Obenem je bil izjemno oster oziroma žaljiv do migrantov.

Trump je bil kritičen do govora, ki ga je imela Harris v petek, ko je obiskala mejo med ZDA in Mehiko ter napovedala boljši nadzor nad migranti.

Dejal je, da sta Harris in predsednik Joe Biden odgovorna za "invazijo" nasilnih kriminalcev na ameriško ozemlje, pri tem je podpredsednico označil za neumno.

"Joe Biden je postal duševno prizadet, Kamala je bila takšna rojena. Rojena je bila takšna," je privržencem v majhnem mestu Prarie du Chien dejal Trump in dodal, da le duševno prizadet človek lahko dovoli, da se državi zgodi kaj takšnega, kot se je ZDA zgodilo z migranti.

"Prišli bodo v vašo kuhinjo, prerezali vam bodo vratove," je o migrantih dejal Trump. Posiljevali, kradli, ropali in ubijali bodo ljudi v Ameriki, je nadaljeval.

"Trump nima ničesar ponuditi Američanom"

Po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa izbira kraja Prairie du Chien v Wisconsinu, ki je sicer ena od t. i. nihajočih držav, ni bila naključna, tam so namreč ta mesec aretirali Venezuelca, ki je bil v ZDA nezakonito, zaradi suma spolne zlorabe ženske in napada na njeno hčer.

Tiskovna predstavnica Kamale Harris, Sarafina Chitika, je po Trumpovem govoru dejala, da ta nima ničesar ponuditi Američanom, samo temo.

Da je njegov govor mračen, je sicer že med njim dejal tudi Trump.

V Wisconsinu sta Trump in Harris v anketah 40 dni pred volitvami skorajda izenačena. Anketa časnika New York Times in Siena Collegea je pokazala, da bi za republikanca glasovalo 47 odstotkov volivcev, za demokratko pa 49 odstotkov.

Donald Trump.
Novice Trump predstavlja svojo linijo ročnih ur: Ne čakajte, hitro bodo pošle
Donald in Melania Trump
Novice Melania Trump v redkem intervjuju o napadih na moža in volilnem ozračju v ZDA
Ryan Routh
Novice Moški, ki naj bi poskušal napasti Trumpa, obtožen poskusa atentata