Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 2. 2009,
11.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 2. 2009, 11.05

8 let, 5 mesecev

So Talibani obglavili ugrabljenega poljskega inženirja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Talibani v Pakistanu so sporočili, da naj bi obglavili poljskega inženirja Piotra Stanczaka. Poljsko veleposlaništvo v Islamabadu informacij še ni potrdilo.

Medtem so predstavniki pakistanskih varnostnih oblasti sporočili, da so bil o umoru obveščeni, da pa resničnosti navedb ne morejo potrditi. Stanczaka so neznani oboroženi moški ugrabili 28. septembra lani na severozahodu Pakistana, kjer je delal za poljsko energetsko družbo.

"Trupla nimamo namena izročiti" "Obglavili smo poljskega inženirja, potem ko vlada ni ugodila našim zahtevam. Trupla inženirja nimamo namena izročiti," je ob tem povedal neimenovani predstavnik Talibanov. Novica o usmrtitvi inženirja je iz Pakistana sicer prišla le nekaj ur potem, ko je poljski premier Donald Tusk poudaril, da Poljska za osvoboditev ugrabljenega nima namena plačati odkupnine.

Ugrabitelji so v zameno za izpustitev poljskega inženirja zahtevali večjo vsoto denarja, poleg tega pa tudi izpustitev šestih talibanskih upornikov iz zapora. Sprva so z usmrtitvijo Stanczaka zagrozili že v sredo, nato pa so rok za izpolnitev zahtev podaljšali še za dva dneva.

Dokazov o umoru še ni Poljsko veleposlaništvo v Islamabadu je bilo z novico že seznanjeno, vendar pa po besedah tamkajšnjega tiskovnega predstavnika Piotra Adamkiewicza nimajo nobenega dokaza o umoru. "Lahko potrdim le, da smo prejeli informacijo, da naj bi talibani umorili Stanczaka. Kljub temu o tem ni dokazov, prav tako nismo prejeli nobene uradne potrditve," je dejal Adamkiewicz.

Ne spreglejte