Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 9. 2008,
13.19

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 4. 9. 2008, 13.19

8 let, 6 mesecev

Sile Nata v BiH preiskale dom domnevnega podpornika Mladića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pripadniki mirovnih sil zveze Nato v BiH so danes preiskali dom upokojenega poveljnika nekdanje vojske Republike srbske Petra Ješića.

Ješić je osumljen tesnih povezav z ubežnim obtožencem haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Ratkom Mladićem. Sile Nata so davi ob zori vstopile v Ješićev dom v mestu Rogatica, ki leži okoli 50 kilometrov vzhodno od Sarajeva, in ga več ure preiskovale, je povedal tiskovni predstavnik Nata Derek Chappell.

"Imamo zelo trdne dokaze, verodostojne dokaze, da je bil in je še vedno aktiven član podporne mreže (nekdanjega vojaškega vodje bosanskih Srbov) Ratka Mladića," je glede Ješića povedal Chappell.

Zaslišali tudi Ješića in soprogo Ješića, ki naj bi imel tesne vezi s številnimi voditelji vojske bosanskih Srbov, so ob preiskavi skupaj z njegovo soprogo in taščo zaslišali, je še povedal Chappell.

O Natovi akciji, katere cilj je bilo najti dodatne informacije o Mladiću, je bila obveščena tudi lokalna policija, ki je ob preiskavi nudila podporo.

Nato opozarja na razpisano denarno nagrado Nato je v sporočilu za javnost ob preiskavi Ješićevega doma tudi spomnil, da je za informacije, ki bi lahko vodile do odkritja, aretacije in privedbe haaških obtožencev razpisana denarna nagrada.

Za edino preostalo dvojico haaških obtožencev na begu, Mladića in nekdanjega voditelja hrvaških Srbov Gorana Hadžića, je razpisana nagrada v višini petih milijonov dolarjev oz. 3,5 milijona evrov.

Ne spreglejte