Torek,
10. 9. 2024,
7.43

Osveženo pred

1 ura, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,44

Natisni članek

Natisni članek

Volodimir Zelenski Vladimir Putin napad dron Ukrajina Moskva

Torek, 10. 9. 2024, 7.43

1 ura, 24 minut

Ukrajinci napadajo: stolpnica v Moskvi v plamenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,44

Ruska zračna obramba je ponoči po navedbah obrambnega ministrstva nad državo sestrelila 144 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, od tega 20 nad prestolnico Moskvo. Od tam poročajo o smrti ženske in treh ranjenih. Zaradi napadov z droni na moskovskih letališčih vladajo izredne razmere. Zračni promet so začasno prekinili, številne lete so odpovedali, potnike pa preusmerili na druga letališča, poroča ruska tiskovna agencija Tass. 

Dvainsedemdeset brezpilotnikov so prestregli nad obmejno regijo Brjansk, 20 nad Moskvo, 14 nad regijo Kursk, 13 nad regijo Tulain še 25 nad drugimi deli države, izjavo ruskega obrambnega ministrstva povzema francoska tiskovna agencija AFP.

napad na Moskvo | Foto: Reuters Foto: Reuters napad na Moskvo | Foto: Reuters Foto: Reuters V stanovanjskem bloku izbruhnil požar

O žrtvah poročajo iz prestolnice, kjer je v stanovanjskem bloku v naselju blizu Moskve v 11. in 12. nadstropju stavbe izbruhnil požar. Po navedbah lokalnih oblasti je umrla 46-letna ženska, še trije ljudje so ranjeni.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov in moskovski župan Sergej Sobjanin sta sporočila, da so brezpilotniki poleteli nad različne predele širšega območja mesta. Na desetine ljudi so po njunih navedbah umaknili na varno. 

Izredne razmere na letališčih

Na moskovskih letališčih vladajo izredne razmere, zračni promet so začasno prekinili. Skoraj 50 letov so odpovedali in potnike preusmerili na druga letališča, saj je bilo delovanje letališča Žukovo, Vnukov in Domendovo omejeno, poroča ruska tiskovna agencija Tass. 

"Ko so bila danes tri letališča v moskovski regiji začasno zaprta, je 48 letov 'odšlo' na nadomestna letališča," je sporočila ruska Zvezna agencija za zračni promet. 

Okoli 9. ure zjutraj so odpravili omejitve na mednarodnem letališču Kazan, ki zdaj deluje nemoteno. Dva leta so sicer preusmerili na drugi letališči. 

Na družbenih omrežjih so zaokrožili posnetki eksplozije, ki naj bi poškodovala vzletno-pristajalno stezo na letališču Zhukovsky, v bližini letališča pa naj bi izbruhnil požar. 

Ruski predsednik Vladimir Putin
Novice Je Putin ujetnik Kitajske?
droni
Novice V Latviji strmoglavil ruski dron iranske izdelave z eksplozivom
Olaf Scholz
Novice Nemški kancler Olaf Scholz za intenzivnejša prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini