Ponedeljek,
23. 1. 2023,
9.48

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

53

Natisni članek

Vladimir Solovjov Vladimir Putin Ukrajina Rusija Jevgenij Satanovski Vladimir Solovjev

Ponedeljek, 23. 1. 2023, 9.48

1 leto, 3 mesece

Putinov propagandist Satanovski: Pobiti bi bilo treba na desettisoče ameriških vojakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

53

Mrtvi ameriški vojaki iz Iraka prihajajo domov | Satanovski je prepričan, da na ameriško javno mnenje ne more vplivati nekaj tisoč mrtvih ameriških vojakov, kot se je na primer pred leti zgodilo v Iraku (na fotografiji vidimo mrtve ameriške vojake iz Iraka, katerih trupla prevažajo v ZDA), ampak nekaj deset tisoč mrtvih ameriških vojakov. | Foto Reuters

Satanovski je prepričan, da na ameriško javno mnenje ne more vplivati nekaj tisoč mrtvih ameriških vojakov, kot se je na primer pred leti zgodilo v Iraku (na fotografiji vidimo mrtve ameriške vojake iz Iraka, katerih trupla prevažajo v ZDA), ampak nekaj deset tisoč mrtvih ameriških vojakov.

Foto: Reuters

Jevgenij Satanovski je eden najbolj znanih Putinovih propagandistov, ki v ruskih pogovornih televizijskih oddajah med vojno v Ukrajini dajejo bojevite izjave in spodbujajo k zaostrovanju vojne. Zdaj predlaga celo poboje na desettisoče ameriških vojakov.

Verjetno bi Ukrajini brez ameriške vojaške pomoči že trda predla. Zato ne preseneča, da so ZDA, ki so bile tekmec Moskve že v času hladne vojne, pogosto na tnalu Putinovih propagandistov. Pred kratkim se je Američanov lotil Jevgenij Satanovski, ki je po svojem osnovnem poklicu ekonomist, znan pa je tudi kot strokovnjak za Bližnji vzhod.

Likvidacije ameriških vojakov

V zadnjem času pa seveda veliko govori tudi o vojni v Ukrajini. Satanovski je velik podpornik vojne proti ruski zahodni sosedi. Je velik prijatelj ruskega televizijskega voditelja Vladimirja Solovjova, ki ga tudi vabi v svojo večerno pogovorno oddajo. V zadnji pogovorni oddaji je Satanovski razpravljal o tem, kako ZDA prisiliti, da ne bi več podpirale Ukrajine, piše nemški Focus.

"Na kaj se odzivajo ZDA? ZDA se odzivajo na dve stvari: na grožnjo s fizičnim uničenjem in na umiranje njihovih vojakov. Kar vemo od korejske in vietnamske vojne, je to, da lahko na desettisoče mrtvih ameriških vojakov zelo vpliva na ameriško javno mnenje. Ponavljam, ne nekaj tisoč mrtvih ameriških vojakov kot v Afganistanu in Iraku, ampak nekaj deset tisoč. Kdo jih bo likvidiral in kako, je popolnoma vseeno, ampak to je eden od ciljev, s katerim bi lahko vplivali na ameriško vodstvo," je predlagal Satanovski.

Rusi bi prizanesli Tuckerju Carlsonu

V ruski televizijski pogovorni oddaji je poleg Satanovskega nastopil ruski politični analitik Dmitrij Drobnicki. Ta je dejal, da bi morali Rusi prizanesti nekemu Američanu, ki ga nikakor ne bi smeli ubiti. To je ameriški televizijski voditelj na Fox News Tucker Carlson. Carlsona so Rusi vzljubili, ker je kritičen do Ukrajine in ker ne podpira ameriške vojaške pomoči Kijevu.

Satanovski o tem, da se Zahod ne boji več Rusije:

Vladimir Putin
Novice To je stroj, s katerim Putin nadzoruje Rusijo
Jordan Peterson
Novice Mož, ki je postal skorajda ukrajinski sovražnik številka ena
Ivan Iljin
Novice Kdo je skrivnostni mož, na čigar grob Putin redno prinaša rože?