Dijak streljal v šoli v Franciji in ranil osem ljudi

V streljanju v srednji šoli v kraju Grasse na jugu Francije je bilo danes lažje ranjenih osem ljudi, med njimi tudi ravnatelj šole. Po streljanju so prijeli osumljenca, 17-letnega dijaka šole, ki je imel pri sebi več kosov orožja. Lokalne oblasti so sporočile, da ne sumijo terorističnega dejanja.

Za zdaj še ni jasno, ali se je danes v Franciji zgodil nov teroristični napad.

Za zdaj še ni jasno, ali se je danes v Franciji zgodil nov teroristični napad. Foto: Reuters

Tri, ki so bili ranjeni s strelnim orožjem, so odpeljali v bolnišnico. Med njimi je tudi ravnatelj šole. Pet pa jih je utrpelo manjše poškodbe v prerivanju, do katerega je prišlo med paniko po streljanju, so sporočili s francoskega notranjega ministrstva.

17-letni osumljenec, dijak srednje šole Alexis de Tocqueville, je bil oborožen s puško, dvema pištolama in dvema granatama. Prve ugotovitve policije kažejo, da je deloval sam, čeprav so sprva domnevali, da je drugi storilec pobegnil.

Osumljenec ni znan policiji in je bil zgleden dijak, je povedal predsednik regionalne vlade Christian Estrosi. Dodal je, da prve ugotovitve kažejo, da ima morda psihične težave. Za AFP je še povedal, da preiskava nikakor ne gre v smeri morebitnega terorističnega dejanja.

Predstavnik šolskih oblasti v Nici Emmanuel Ethis je po streljanju na Twitterju sporočil, da so vsa šolska poslopja v kraju zaprli, starše pa je pozval, naj ne hodijo na šolo, kjer je prišlo do streljanja, saj so učenci na varnem. Oblikovali so krizno celico in sprejeli varnostne ukrepe, je dodal.

Grasse, ki leži kakih 40 kilometrov zahodno od Nice, ima 50.000 prebivalcev in je svetovno znan po industriji parfumov. Srednja šola Alexis de Tocqueville je ugledna in specializirana za znanstvene premete

V uradu Mednarodnega denarnega sklada (IMF) v Parizu je bila danes poškodovana tajnica, ko je odprla pismo bombo, je sporočila policija. Vodja IMF Christine Lagarde je incident označila za "strahopetno nasilno dejanje". Francoski predsednik Francois Hollande ga je označil za napad, ki kaže, da je Francija še vedno tarča. STA

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano