Četrtek,
4. 5. 2023,
15.46

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

13

Natisni članek

policija Beograd

Četrtek, 4. 5. 2023, 15.46

12 mesecev

Nov napad v Beogradu: nekdanja dijakinja z nožem napadla učenca in učiteljico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

13

Srbska policija | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Potem ko je v sredo Srbijo pretresla tragedija, v kateri je življenje izgubilo devet ljudi, iz Beograda poročajo o novem napadu. Nekdanja dijakinja je z nožem napadla 15-letnega učenca in učiteljico, poroča Index.hr. Incident se je zgodil v elitni zasebni šoli Ruđer Bošković v Beogradu. Medtem iz več šol v regiji poročajo o grožnjah učencev z napadi. 18-letnik iz Bihaća je 13-letnega napadalca na družbenem omrežju Instagram označil za kralja in zagrozil, da bo na svoji nekdanji šoli ponovil pokol iz Beograda. 

Strelski pohod 13-letnega učenca, ki je ubil devet ljudi, je Beograd zavil v črnino. Danes iz Srbije poročajo o novem napadu, nekdanja dijakinja je prišla v šolo in z nožem poškodovala učenca ter učiteljico, ta je želela preprečiti napad. Porezala ju je po rokah, po prvih informacijah žrtvi nista huje poškodovani. Kot poroča Telegraf, ju je napadla s kuhinjskim nožem. 

Nekdanjo dijakinjo, ki so jo pred časom izključili iz šole, so prijeli na kraju dogodka. Učence so evakuirali, policijska preiskava se še nadaljuje. Motiv za napad za zdaj še ni znan.

Bihać: 18-letnik zagrozil, da bo ponovil pokol iz Beograda 

Medtem iz več šol v regiji poročajo o grožnjah učencev z napadi. Med njimi je nekdanji dijak ekonomske šole v Bihaću na severozahodu BiH, ki je zagrozil, da bo ponovil pokol iz Beograda. Na družbenem omrežju Instagram je napadalca iz Beograda označil za kralja, na ekonomski šoli pa napovedal "krvavo svatbo". Ob tem je nakazal, da bi se z napadom maščeval, ker so ga v šoli obsojali in se mu izogibali.

Uprava šole je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina v odzivu na objavo, ki se je hitro razširila po družbenih omrežjih, pozvala učence in meščane, naj ne širijo panike in sporočila, da so sprejeli vse potrebne ukrepe. 18-letnega mladeniča je kasneje zaradi suma ogrožanja varnosti prijela policija, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po streljanju številne grožnje z napadi

O več grožnjah na šolah danes poročajo tudi iz Srbije. Incidenti, za katere naj bi učenci dobili navdih pri napadalcu na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, so se po poročanju srbskega portala N1 danes zgodili na treh beograjskih osnovnih šolah. Na eni od njih je učenca, ki se je zgledoval po ravnanju 13-letnika, prijela policija, do nadaljnjega pa ne bo obiskoval pouka.

Z druge šole je policija dobila prijavo, da je eden od učencev imel pri sebi seznam učencev, ki naj bi jih želel ubiti. Tudi 13-letnik, ki je izvedel sredin napad, je tega po navedbah policije načrtoval dlje časa in je imel seznam otrok, ki jih je nameraval ubiti.

V Obrenovcu je policija prijela mladoletnika, ki je po minuti molka za žrtve sredine tragedije izvlekel plastično pištolo, še poročajo srbski mediji.

Partizan Real
Sportal Real v vročem Beogradu izsilil peto tekmo, tudi Fenerbahče se še ne poslavlja
Srbija
Novice Napadalec večer pred streljanjem s sošolci na rojstnodnevni zabavi? #video
Dragan Kobiljski
Sportal Med žrtvami streljanja v Beogradu tudi hči nekdanjega trenerja ACH Volleyja
Strelec Kosta K. na beograjski osnovni šoli
Novice Streljanje na osnovni šoli v središču Beograda, ubitih je bilo osem učencev #video