Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 1. 2009,
20.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 24. 1. 2009, 20.32

8 let, 5 mesecev

Na strani YouTube grožnja terorističnih napadov v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na spletni strani YouTube se je nedavno pojavil skrivnostni kratki film, v katerem neznanci ob zvoku eksplozij in streljanja grozijo z napadi na nemška mesta Berlin, Köln in Bremen.

Z nemškega notranjega ministrstva so danes sporočili, da so grožnjo vzeli resno, vendar pa še niso prepričani, ali gre morebiti za potegavščino. Youtube briše vsakršne žaljive vsebine YouTube je posnetek odstranil s spleta 12. januarja, saj ameriška spletna stran izbriše vsakršne žaljive vsebine, takoj ko jih uporabniki opazijo. Nemške varnostne oblasti sedaj preučujejo kopijo posnetka.

Ni opaziti islamistične propagande V posnetku sicer ni opaziti islamistične propagande, saj po besedah notranjega ministra v zvezni državi Berlin Erharta Koertinga posnetek ne vsebuje simbolov katerekoli teroristične skupine. Revija Focus medtem tudi poroča, da v posnetku ni verskih izjav, ki so v islamističnih grožnjah običajne.

"V središča vaših mest bomo poslali vojsko" "V središča vaših mest, še posebej v Berlin, Köln in Bremen bomo poslali vojsko," se med drugim glasi nemški tekst, ki je spremljal posnetek. "Nemčija in štiri druge države bodo od februarja 2009 v težavah," še dodaja. Nemci naj bi bili "lahkoverni" in "naivni", če menijo, da jo bodo lahko kot "tretja okupacijska sila v Afganistanu" odnesli nepoškodovani.

Ne spreglejte