SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mussomeli: Slovenija se mora izogniti predčasnim volitvam (video)

3

termometer

Politično krizo v državi je komentiral tudi ameriški veleposlanik v Sloveniji. Po njegovem prepričanju predčasne volitve niso rešitev, korupcije pa je v ZDA več kot v Sloveniji.

Joseph Mussomelli pravi, da se mora Slovenija na vsak način izogniti predčasnim volitvam ter, da glavni problem naše države ni korupcija, pač pa to, da nihče nikoli za nič ne odgovarja. Je pa korupcije po njegovem mnenju v Sloveniji celo manj kot v ZDA. Ameriški veleposlanik glavnih akterjev Klemenčičevega poročila ni pozval k odstopu. Po njegovem prepričanju je pomembno predvsem to, da razmišljajo o tem, kaj je najboljše za državo. Poudaril pa je, da je Slovenija v velikih gospodarskih težavah in prav zato bi se morali na vsak način izogniti predčasnim volitvam. Kot je dejal, močno dvomi, da bi z njimi karkoli rešili. Glede na dvom v našo pravno državo je pojasnil, da je v ZDA korupcija še bolj razširjena kot pri nas, vendar za razliko od ameriških naši koruptivni funkcionarji skoraj nikoli za nič ne odgovarjajo. Pri nas, tako veleposlanik, nikoli nikogar ne zaprejo, nihče ni kaznovan in to je obupno.

Ob tem je poudaril, da v ZDA vsako leto zaradi korupcije obtožijo okoli 600 vladnih funkcionarjev na vseh ravneh. Odgovarjajo pa tudi predsedniki, ob tem je spomnil na predsednika Nixona in afero Watergate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin