Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 1. 2011,
15.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 1. 2011, 15.43

8 let

Kacin četrti najbolj vplivni tujec v Srbiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srbski dnevnik Blic je sestavil lestvico najbolj vplivnih tujcev v Srbiji, na visoko četrto mesto pa se je uvrstil evropski poslanec iz Slovenije Jelko Kacin.

Kot so zapisali v Blicu, se je Kacin na lestvico uvrstil, ker so njegove pozitivne ocene o spremembah v Srbiji na poti proti Evropski uniji neposredno vplivale na potrditev stabilizacijsko-pridružitvenega sporazuma s Srbijo v evropskem parlamentu.

"Najbolj vplivni so vendarle Srbi"

Kot je Kacin povedal za SiOL, omenjene lestvice še ni utegnil pregledati, vsekakor pa visoko uvrstitev razume kot priznanje za svoje delo. Poudarja, da so najbolj vplivni ljudje v Srbiji vendarle Srbi. "Ocenjevanje vpliva tujcev je poskus, da bi zmanjšali lastno odgovornost za dogajanje v državi. Srbija sama odloča o dinamiki in kakovosti približevanja Evropski uniji," je dejal.

Na lestvici kraljujejo gospodarstveniki Kacina je presenetila nizka uvrstitev glavnega haaškega tožilca Sergea Brammertza, ki so ga na lestvici umestili šele na 26. mesto. "Brammertz zelo vpliva na razmere v Srbiji, zato je vprašanje, ali je lestvica verodostojna," je opozoril, ob tem pa dodal, da ga ne preseneča, da sta se na prvih dveh mestih znašla gospodarstvenika, generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko in Giovanni de Filippis, generalni direktor Fiatove tovarne v srbskem Kragujevcu. "Kapital in politika sta v Srbiji nerazdružljivo povezana," je poudaril.

Na lestvici še trije Slovenci Jelko Kacin pa ni edini Slovenec, ki mu pri Blicu pripisujejo močan vpliv v Srbiji. Na 40. mesto je uvrščen Marko Mrzel, direktor Gorenja za Srbijo, na 49. mestu pa je Tomaž Križaj, direktor podjetja Tuš Trade, ki je odgovoren za Tuševe trgovine v Srbiji. Lestvico na 50. mestu sklene še en Slovenec, Aleksander Tojč, generalni direktor podjetja Adria Media Serbia, ki v Srbiji izdaja več revij, med drugim Cosmopolitan, Men's Health in Story.

Ne spreglejte