Četrtek,
8. 8. 2024,
21.10

Osveženo pred

4 ure, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Hamas šola napad Palestina Gaza Izrael

Natisni članek

Četrtek, 8. 8. 2024, 21.10

4 ure, 2 minuti

Izraelski napad na dve šoli v Gazi terjal najmanj 18 smrtnih žrtev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Gaza | Izraelska vojska, ki je potrdila napade trdi, da so borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas šolske komplekse uporabljali kot poveljniške in nadzorne centre, iz katerih so načrtovali in izvajali napade na Izrael. | Foto Reuters

Izraelska vojska, ki je potrdila napade trdi, da so borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas šolske komplekse uporabljali kot poveljniške in nadzorne centre, iz katerih so načrtovali in izvajali napade na Izrael.

Foto: Reuters

V izraelskih napadih na dve šoli v Gazi je bilo danes ubitih najmanj 18 ljudi, več deset je bilo ranjenih, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila civilna zaščita v Gazi. Izraelska vojska je potrdila napade in pojasnila, da so bili usmerjeni proti borcem Hamasa, ki naj bi imeli na območju šol poveljniške centre.

"Pred napadom so bili sprejeti številni ukrepi za zmanjšanje tveganja za civiliste, vključno z uporabo natančnega orožja," je sporočila izraelska vojska in dodala, da so borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas šolske komplekse uporabljali kot poveljniške in nadzorne centre, iz katerih so načrtovali in izvajali napade na Izrael.

O smrtnih žrtvah izraelskih napadov medtem poročajo tudi iz begunskega taborišča Bureij v osrednjem delu Gaze in mesta Han Junis na jugu enklave, poroča katarska televizija Al Jazeera.

V izraelski ofenzivi na Gazo, ki je sledila napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra lani, je bilo po podatkih ministrstva za zdravje v palestinski enklavi doslej ubitih najmanj 39.699 ljudi, še najmanj 91.722 je bilo ranjenih.

izraelsko letalo, air force F-35, letalo
Novice Washington Post: Iran bi si lahko premislil glede obsežnega povračilnega napada na Izrael
Antony Blinken
Novice Blinken Iran in Izrael pozval k izogibanju stopnjevanja konflikta
Hasan Nasrala
Novice Vodja Hezbolaha: skupaj z Iranom smo dolžni odgovoriti Izraelu. Odgovor bo močan in učinkovit.
Izraelska vojska
Novice Sever Izraela ponoči znova tarča napada: rakete so priletele iz Libanona
Gaza
Novice Nov izraelski napad na šole v Gazi terjal najmanj 25 smrtnih žrtev