Aleksander Kolednik

Sreda,
23. 1. 2019,
10.19

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

politika Hrvaška spolni škandal

Sreda, 23. 1. 2019, 10.19

5 let, 3 mesece

Hrvaški minister sredi spolnega škandala. V pretekosti ujeli tudi Slovence. #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Hrvaški tednik Nacional je na spletu objavil sporne fotografije podpredsednika hrvaške vlade in kmetijskega ministra Tomislava Tolušića, na katerih v družbi prostitutke uživa kokain. 

"Gre za gnusno fotomontažo," trdi minister, ki je po poročanju 24sata.hr zaradi groženj, ki so se pojavljale že pred objavo fotografij, dobil policijsko zaščito.

V zgodbo so se vmešali tudi obveščevalci

Da slike niso pristne in da gre za montažo, po poročanju Nacionala trdi tudi hrvaška varnostno-obveščevalna služba SOA. Na fotografijah naj bi namreč ministrovo glavo pritrdili na telo nekega drugega moškega. Obveščevalci trdijo, da ima moški na sliki ročno uro, ki je Tolušič nima v lasti, prav tako ima moški na sliki obute zaobljene čevlje, Tolušić pa naj bi vedno nosil špičaste. 

Portal Index.hr ob tem opozarja, da ura in čevlji niso neizpodbitni dokazi, da gre za montažo, zato se sprašujejo, ali ne gre pri trditvah obveščevalcev morda za "ublažitev škode".

Slike nastale v Beogradu

Fotografije naj bi nastale lani v enem od apartmajev v beograjskem naselju Zemunu, a je lastnik apartmajev zatrdil, da hrvaški minister ni bil nikoli pri njem, prav tako je po pisanju Nacionala SOA potrdila, da Tolušić lani ni obiskal Srbije.

Dušan Merc
Novice Ravnatelj končal na sodišču, ker naj bi pred spolnimi napadalci zaščitil učenki #video

V spolne škandale so se sicer v preteklosti zapletali tudi slovenski politiki.

Tožilka rešila Jankovića

Kaj je Janković povedal po umiku prisluhov iz dokaznega gradiva?

Decembra 2015 so mediji poročali, da je ljubljanski župan Zoran Janković v zameno za spolni odnos farmacevtki priskrbel zaposlitev v Ljubljanskih lekarnah, kar naj bi dokazovali tudi prisluhi, v katere se je ujel Janković, a je zahteva za sodno preiskavo padla v vodo po tistem, ko so se sodišča odločila izločiti prisluhe iz dokaznega gradiva. Tožilka je namreč, kot so presodila sodišča, zamudila rok za vložitev zahteve za sodno preiskavo. 

Policija
Novice Policist domnevno sodeloval pri spolni zlorabi duševnega bolnika

Ruparjeva ljubica in pregled mednožja

Pavel Rupar | Foto: STA , Foto: STA ,

Številni so si nekdanjega poslanca SDS Pavla Ruparja zapomnili zaradi izjave, da dve njegovi poslanski kolegici izjavljata take "grdobije" na račun tistih, ki mislijo drugače, da bi jima "odredil obvezni zakonski pregled mednožja, da bi ugotovil, katerega spola sploh sta".

Rupar se je zapletel v še en škandal. Leta 2006 je priznal, da je lastnik stanovanj, ki ju ni prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije, kot to zahteva zakon. Do razkritja je prišlo po incidentu, ki ga je imel s svojo najemnico, sicer sodelavko tabloida Direkt. Kot trdi Rupar, naj bi mu Direkt skušal podtakniti, da je bil s podnajemnico Ksenijo Slak v ljubezenskem razmerju, in ga s tem izsiljeval, kar pa so v Direktu zanikali.

Slakova je najprej dejala, da sta z Ruparjem v intimnem razmerju in da jo je pretepel, nato pa vse zanikala in se pridružila Ruparjevi različici zgodbe. 

Poslanec, ki se je zapletal v avanture s pari

Aurelio Juri | Foto: STA , Foto: STA ,

Leta 2005 je v javnosti močno odmevala novica, da je imel poslanec takratne ZLSD, danes SD, Aurelio Juri spolne avanture z različnimi pari, ki jih je spoznaval prek oglasov. To naj bi počel tudi v službenem času in s službenim telefonom. Juri je afere priznal in se opravičil. S poslanskega položaja ni odstopil. Na naslednjih volitvah leta 2008 se je neuspešno potegoval za mesto poslanca predstavnika italijanske narodne skupnosti.

Sestri tepel po zadnji plati

Gorazd Perenič | Foto: STA , Foto: STA ,

Ljubljansko višje sodišče je julija 2012 potrdilo sodbo, s katero je bil nekdanji državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Gorazd Perenič obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi dveh kaznivih dejanj spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja na račun uslužbenk.

Tožilstvo je Pereniču očitalo, da je spolno nadlegoval svojo uslužbenko v podjetju Perenič svetovanje. Pozneje naj bi se enako dogajalo še s sestro omenjene uslužbenke, ki je najprej delala v njegovem podjetju, pozneje pa na ministrstvu za javno upravo kot njegova tajnica. Mediji so pisali, da naj bi Perenič zaradi potešitve spolnega nagona zlorabil položaj, saj naj bi obema sestrama ukazal, naj mu ležeta na kolena, on pa naj bi ju tepel po zadnji plati.

Nekdanji državni sekretar je omenjene očitke ves čas zavračal. Po njegovih trditvah je bil z obema sestrama v intimnem razmerju. Dejstva, da je bil njun nadrejeni, pa ni zlorabljal, saj sta obe ženski v spolne igrice privolili, je trdil.