Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2020,
8.14

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

7

Natisni članek

Boris Johnson Koronavirus COVID-19 Velika Britanija

Nedelja, 1. 11. 2020, 8.14

3 leta, 5 mesecev

Državo zapirajo za mesec dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

7

Boris Johnson | Britanski premier Boris Johnson | Foto Reuters

Britanski premier Boris Johnson

Foto: Reuters

Britanski premier Boris Johnson je v soboto zvečer napovedal, da bodo v Angliji s četrtkom uvedli novo štiritedensko zaprtje javnega življenja. Zaprli bodo gostilne, restavracije, telovadnice in nenujne trgovine, odprte pa bodo ostale šole in fakultete, je napovedal.

"Božič bo letos drugačen, morda zelo drugačen, vendar iskreno upam in verjamem, da lahko z odločnimi ukrepi omogočimo družinam po vsej državi, da bodo lahko skupaj," je dejal Johnson.

"Čas je, da ukrepamo, saj ni druge možnosti," je dejal Johnson. Virus se v državi, tako kot v večini evropskih držav, širi hitreje, kot so napovedovale najbolj črne napovedi, je opozoril.

V Združenem kraljestvu, kjer imajo največ mrtvih v Evropi zaradi covid-19, vsak dan potrdijo več kot 20.000 novih okužb, v soboto pa so potrdili mejnik milijon okužb s koronavirusom od začetka pandemije. Strokovnjaki opozarjajo, da bi v najslabšem primeru na Otoku zaradi covid-19 lahko umrlo več kot 80.000 ljudi. | Foto: Reuters V Združenem kraljestvu, kjer imajo največ mrtvih v Evropi zaradi covid-19, vsak dan potrdijo več kot 20.000 novih okužb, v soboto pa so potrdili mejnik milijon okužb s koronavirusom od začetka pandemije. Strokovnjaki opozarjajo, da bi v najslabšem primeru na Otoku zaradi covid-19 lahko umrlo več kot 80.000 ljudi. Foto: Reuters

Nove ukrepe, ki vključujejo razširitev sheme finančne podpore za pomoč podjetjem, bo Johnson v britanskem parlamentu podrobneje predstavil v ponedeljek, poroča STA.

Enomesečna karantena v Angliji bo začela veljati v četrtek, trajala bo do 2. decembra. Prebivalce bodo pozvali, naj se izogibajo zasebnim druženjem v zaprtih javnih prostorih. Domove bodo smeli zapustiti le za odhod na delo, v šolo ali na rekreacijo.

Avstrija
Novice Kurz napovedal policijsko uro

Zaradi koronavirusa se delno zapira tudi Portugalska

 Na Portugalskem bodo v sredo v večjem delu države znova zaostrili ukrepe in delno zaprli državo, da bi zajezili širjenje novega koronavirusa, je v soboto napovedala vlada v Lizboni. Novi ukrepi bodo zajeli približno 70 odstotkov prebivalcev, je sporočil premier Antonio Costa.

V skladu z novimi omejitvami bodo ljudje lahko domove zapustili le, če bodo odšli na delo, k zdravniku ali za pomoč družinskim članom, je dejal Costa. Dovoljeni bodo tudi kratki sprehodi. Šole bodo ostale odprte, prav tako restavracije, ki pa se bodo morale zapreti ob 22.30, v njih pa bo dovoljeno le omejeno število gostov, poroča STA.

Trgovine se bodo morale zapreti do 22. ure, podjetja z več kot 50 zaposlenimi pa bodo morala uvesti deljen delovni čas. Oblasti ljudi tudi pozivajo, naj delajo od doma.

Slovaška Češka
Novice Začelo se je: oči sveta uprte v masovni covid-19 eksperiment
Ne spreglejte