Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 11. 2016,
8.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Donald Trump Melania Trump Hillary Clinton ameriške volitve

Nedelja, 6. 11. 2016, 8.27

6 let, 6 mesecev

Donalda Trumpa zaradi preplaha umaknili z odra #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa so v soboto med govorom v Nevadi že drugič med letošnjo kampanjo agenti tajne službe na hitro umaknili z odra zaradi domnevne grožnje, ki se je tudi tokrat izkazala za lažno. Ameriška tiskovna agencija AP pa je razkrila, da naj bi njegova žena Melania Trump kršila imigracijsko zakonodajo. 

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je imel v soboto govor v Renu, v ameriški zvezni državi Nevada. Moški pred odrom naj bi se med njegovim govorom zadrl pištola, zato sta dva agenta Trumpa odvlekla z odra. Moškega so pospremili iz dvorane in aretirali, preiskava pa je v soboto zvečer še potekala. Trump se je vrnil na oder in podpornikom dejal, da ga ne bo nič zaustavilo.

Trump napadel uradnike v Nevadi

Pred tem je ponovno brez vseh dokazov trdil, da volilni uradniki v Nevadi puščajo volišča za predčasne volitve odprta dlje časa, da lahko glasove odda več njegovih nasprotnikov, to je demokratov in volivcev latinskoameriškega izvora.

Clintonovo obtožil, da potrebuje pomoč slavnih, ker sama ne zmore

Demokratsko kandidatko Hillary Clinton je napadel, da ne zmore sama voditi svoje kampanje tako kot on, ampak potrebuje pomoč slavnih. Clintonovo v zadnjih dneh med kampanjo podpirajo zvezdniki, kot sta Jay Z in Katy Perry, ki je za privržence demokratske kandidatke v soboto v Pensilvaniji pripravila brezplačen koncert.

Ali uslužbenci FBI res favorizirajo Trumpa?

Demokratski podpredsedniški kandidat Tim Kaine je medtem v intervjuju za Pulse povedal, da določeni uslužbenci FBI aktivno delajo za Trumpa in da je zvezna policijska agencija utrpela hud udarec svojemu ugledu, ker zaupne informacije uhajajo podpornikom Donalda Trumpa, kot je nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani. Demokrati so zelo razočarani nad direktorjem FBI Jamesom Comeyjem, ker je pred tednom dni republikance obvestil, da se preiskava o elektronski pošti Clintonove nadaljuje.

Ankete s približevanjem volitev 8. novembra postajajo tesne, čeprav pa Clintonova v njih na nacionalni ravni še vedno ohranja rahlo prednost pred Trumpom. Ankete po ključnih državah, ki bodo odločale o zmagovalcu, pa so povsem neenotne. Nekatere dajejo prednost Clintonovi, druge Trumpu, ki lahko teoretično še vedno zmaga.

Melania Trump naj bi kršila ameriško imigracijsko zakonodajo

Ameriška tiskovna agencija AP pa je medtem na podlagi dokumentov nekdanje agencije za fotomodele Metropolitan International Management ugotovila, da je Trumpova soproga leta 1996 delala za plačilo v ZDA, še preden je dobila uradno dovoljenje za to. 

Melanija Knauss je dobila dovoljenje za delo in bivanje v ZDA oziroma zeleno karto leta 2001, državljanka pa je postala leta 2006. | Foto: Reuters Melanija Knauss je dobila dovoljenje za delo in bivanje v ZDA oziroma zeleno karto leta 2001, državljanka pa je postala leta 2006. Foto: Reuters

Melania Knauss je prišla v ZDA z vizumom za obiskovalce oziroma turiste 27. avgusta 1996, delovni vizum pa je dobila 18. oktobra istega leta. Po poročanju AP je vmes opravljala dela med drugim za revijo Fitness in trgovino Bergdorf Goodman, za kar je v sedmih tednih dobila 20.056 dolarjev plačila.

Melanija Knauss je dobila dovoljenje za delo in bivanje v ZDA oziroma zeleno karto leta 2001, državljanka pa je postala leta 2006. V četrtek je med svojim govorom v podporo moževi predsedniški kandidaturi ponovila, da je zakonito imigrirala v ZDA. Donald Trump želi izgnati iz ZDA vse nezakonite priseljence in kaznovati tiste, ki delajo brez dovoljenja.

Melania Trump je večkrat zatrdila, da je upoštevala vso zakonodajo ZDA, kar je pred časom potrdil tudi njen odvetnik. Glede na poročanje AP, ki ga iz Trumpove kampanje še niso utemeljeno zavrnili, pa bi ji lahko tehnično vzeli državljanstvo za nazaj. Čeprav pa zvezne oblasti v ZDA tega ne delajo, razen v primerih, ko gre za teroriste ali vojne zločince.

V noči na sredo bomo na Siol.net v živo spremljali rezultate volitev v ZDA. Takoj zjutraj bodo na voljo prvi odzivi, ob 10.00 pa boste lahko na Siol.net prebrali ekonomsko analizo o tem, kako bo rezultat volitev vplival na Slovenijo. 
Ne spreglejte