Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 11. 2015,
21.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Belgija Francija terorizem policija

Torek, 24. 11. 2015, 21.41

8 let

Belgija v povezavi z napadi v Parizu išče novega osumljenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Belgijske oblasti iščejo še enega osumljenca za teroristični napad v Parizu. Francoski državni tožilec je medtem razkril, da so teroristi v Parizu snovali še en napad, ki jim ga ni uspelo izpeljati.

Belgija je danes objavila evropski in mednarodni zaporni nalog za "nevarnega in verjetno oboroženega" moškega, ki so ga dva dni pred terorističnimi napadi v Parizu videli v avtomobilu skupaj z glavnim osumljencem za te napade Salahom Abdeslamom.

Gre za 30-letnega Mohameda Abrinija, ki so ga 11. novembra z Abdeslamom videli na bencinski črpalki v cliu v francoskem kraju Ressons na avtocesti za Pariz. Abrini je nato sodeloval v napadih v Parizu, je danes sporočil belgijski državni tožilec.

Dodal je, da je Abrini vozil avtomobil ter da ga zdaj aktivno iščeta belgijska in francoska policija.

Policija je ob zapornem nalogu objavila njegove fotografije, posnete tudi na bencinski črpalki.

V povezavi z napadi obtožili še peto osebo Belgijske oblasti so danes v povezavi z napadi v Parizu, ki so 13. novembra zahtevali 130 življenj, obtožili tudi peto osebo, ki so jo prijeli med racijami v ponedeljek v Liegu. Štiri preostale, ki so jih prav tako prijeli v tej raciji, so izpustili. Drugih podrobnosti niso sporočili.

Abaaoud načrtoval napad na pariško poslovno četrt

Snovalec terorističnih napadov v Parizu, ki so zahtevali 130 življenj, Abdelhamid Abaaoud je s pomočnikom načrtoval samomorilski napad tudi v pariški poslovni četrti La Defense, je danes sporočil pariški tožilec Francois Molins. Napad je načrtoval v tednu po napadih v Parizu 13. novembra, 18. ali 19. novembra.

V tej četrti na zahodu Pariza imajo svoje sedeže glavna francoska podjetja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Abaaoud se je vrnil na več območij napadov Tožilec je sporočil tudi, da je analiza telefona pokazala, da se je Abaaoud, ki so ga sicer ubili v policijski akciji v Parizu pet dni po napadih, na večer napadov vrnil na več območij napadov blizu koncertne dvorane Bataclan, medtem ko je tam še potekala policijska operacija reševanja talcev. V dvorani so med koncertom trije napadalci ubili 90 ljudi.

Abaaoud je bil po telefonu tudi v stikih tudi z Bilalom Hadfijem, enim od samomorilskih napadalcev, ki se je razstrelil pred stadionom Stade de France, je še povedal tožilec.

Ne spreglejte