Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
11. 10. 2012,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 11. 10. 2012, 15.15

8 let

Zver: Brez vojske bi težko vzdrževali vrednote naše civilizacije

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prepričan sem, da je Zver najboljši kandidat za predsednika, kar jih Slovenija premore, in da bo tudi najboljši poveljnik obrambnih sil, kar jih premoremo, je zatrdil Aleš Hojs.

Predsedniški kandidat Milan Zver in minister za obrambo Aleš Hojs sta na novinarski konferenci spregovorila o obrambni politiki Slovenije, Slovenski vojski ter sistemu zaščite in reševanja.

"Gasilci so igrali pomembno vlogo pri gradnji nacionalne samozavesti" Zver je uvodoma pojasnil, da je zelo vesel Hojsove podpore, še posebej zato, ker prihaja z resorja, v katerem je tudi sam začel svojo politično kariero. "Bil sem vodja kabineta pri obrambnem ministru Janezu Janši. To so bili romantični časi, ko se je vzpostavljala Slovenska vojska. Takrat so bile drugačne obrambne strukture kot danes. Bili smo še daleč od Nata. Takrat smo se komaj približevali Partnerstvu za mir," se spominja Zver.

Opozoril je, da je predsednik republike tudi vrhovni poveljnik obrambnih sil države, v okvir obrambnega resorja pa po njegovih besedah spadajo tudi gasilci, katerih društva so "igrala pomembno vlogo pri gradnji nacionalne samozavesti naroda".

"Danes imajo prav tako pomembno vlogo. Praktično ni reševalne akcije, pri kateri ne bi bili zraven. Ne gre samo za požare, saj njihovo delo zahteva usposobljenost tudi na vrsto drugih področij. Podobno je tudi z vojaki," je prepričan Zver.

V nadaljevanju je poudaril, da je svet danes takšen, da bi brez vojske težko vzdrževali varnost, svobodo in mir – vrednote, na katerih temelji naša civilizacija. Ob tem je pojasnil, da se tudi na področju obrambe srečujemo s težavami zaradi krčenja proračunskih sredstev, vendar je kljub temu prepričan, da bo ministru tudi z manj denarja uspelo ohraniti dozdajšnjo raven obrambe.

"Zver je kot šolski minister prispeval k uveljavljanju domoljubja" "Ko sem izvedel, da bo Milan Zver kandidiral, sem se takoj odločil, da ga bom podprl. Poznava se slabih 20 let, še iz časov devetdesetih, ko je delal na MORS-u. Bil je eden tistih, ki so bili aktivni v civilni družbi. Spomnim se, da je prirejal šahovske turnirje. Prepričan sem, da je najboljši kandidat, kar jih Slovenija premore, in da bo najboljši poveljnik obrambnih sil, kar jih Slovenija premore.

Izpostavil je, da je Zver pošten, preprost in povezovalen človek, poudaril pa je tudi njegov prispevek k uveljavljanju domoljubja, saj je Zver kot šolski minister zapovedal izobešanje zastave na šolah in poučevanje slovenske zgodovine vse do današnjih dni.

Ne spreglejte