Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 2. 2011,
19.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 23. 2. 2011, 19.21

8 let

"Žuželke jedo praktično po celem svetu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Žuželke so hranljive in ne obremenjujejo okolja, zato bi lahko v prihodnosti postale pomemben vir hrane. Nekateri se ob tej zamisli zgrozijo, drugim pa se zdijo takšni prigrizki prav okusni.

slivanaucu (23. 2. 2011 14:19:04) Jos, tudi približno ne vem zakaj bi bila to debilna ideja! Sploh pa to ni ideja, saj žuželke jedo praktično po celem svetu. Vsekakor ogromna večina je žuželke in ne "krmenateljce". Poskusi kdaj, predsodek daj na kraj in videl boš, kako okusna hrana je to. Sam sem poskusil kobilice v voku: sam nabral in pojedel. Odlično. Primerjaš lahko z morskimi kozicami, le da so kobilice boljše.

Turboboost (23. 2. 2011 14:57:17) Sem večkrat probal "tavelike" kobilice in sicer surove in moram reči, da niso slabe. Kot bi žvečil sočno travno bilko. Verjetno bi postal velik ljubitelj žuželk kot hrane, če bi se našla ekološka farma pri nas. Mogoče se bom celo sam lotil vzgoje mokarjev in kobilic za lastno porabo.

V rubriki Zanimivi poklici smo tokrat predstavili poklic upepeljevalca na ljubljanskih Žalah, ki ga neupravičeno spremlja slab sloves.

ZokiPoki (23. 2. 2011 10:12:03) Zanimivo, kaj je s plinskim preostankom: dobimo CO2, le-tega vgradijo rastline med fotosintezo, prenese se v jabolka in ko ugrizneš v sočno jabolko, se niti ne zavedaš, da je v njem tudi delček mrtvega človeka. Dober tek!

bourjois (23. 2. 2011 15:16:55) Joj smo hinavci,vsi bomo pomrli pa nobeden noče vedeti ničesar plačujemo pa za nesmrtne napojemkot da so komu že koristili.Pa tudi,vsi jemo meso.telički se nam pa smilikjo.Postanimo vegetarjanci in umrimo v miru in čast ljudem,ki opravljajo ta dela,namesto,da se valjajo ob socilani pomoči.

Evropske nevladne organizacije so prepričane, da Evropska investicijska banka ne bi smela dati posojila za gradnjo Teš 6, saj je termoelektrarna v neskladju z evropskimi okoljevarstvenimi smernicami.

HMUROVEC (22. 2. 2011 16:05:54) No kritika me res ne preseneča.Seveda imajo tudi druge države ( nemčija ) z večjimi zalogami premoga določene lobije in interese le teh. Je pa razumljivo, da se pametnim zdi vlaganje v nekaj kar naj bi čim prej zaprli trapasto. Eno je korist nekaj tisoč ljudi, drugo pa ogrožanje miljonov z izpusti. Povsem neresno je govorit eno in delat drugo in to počnejo vsi ti zagovorniki TEŠ6. Zanimivo je,da ni opazit izračuna koliko bo plačilo za izpuste,dejanska cena izgradnje,in kakšen je po vsem rezultat

Zupi (23. 2. 2011 07:43:05) Ne vem, kaj bi potem radi. Dejstvo je, da Slovenija rabi energijo in nekaj je potrebno storiti, če nočemo biti odvisni od uvoza elektrike. Termoelektrarne in jedrske elektrarne obratujejo po celi Evropi, edino pri nas se sprašujejo, kaj bo s plačilom emisij in z jedrskimi odpadki. Naj se potem vrnemo v 19. stoletje in preidemo nazaj na sveče?

Ne spreglejte