Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 1. 2011,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 1. 2011, 12.23

8 let

Zdravstveni dom Izola bo vodil Evgenij Komljanec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zdravstveni dom (ZD) Izola bo v prihodnje vodil Evgenij Komljanec, so sklenili člani sveta zavoda.

Njegovo imenovanje morajo potrditi še občinski svetniki, kar bodo predvidoma storili na seji 28. februarja, izteči se mora tudi še 15-dnevni pritožbeni rok. Predsednik sveta ZD Izola Radivoj Nardin je za STA povedal, da sta se na razpis prijavila dva kandidata, s katerima so opravili razgovor. "Tokrat smo imeli srečo, saj sta se na razpis prijavila dva kvalitetna kandidata, med katerima smo lahko izbirali," je dejal Nardin.

Brez konflikta interesov

Po Nardinovem mnenju je pri soglasni odločitvi za Komljanca prevladalo to, da je imel med preteklim vodenjem ZD Izola dobre poslovne rezultate. "Z njegovim delom so bili zelo zadovoljni tudi zaposleni," je še poudaril Nardin.

Pri odločitvi za izbor Komljanca je bilo po njegovem pomembno predvsem mnenje protikorupcijske komisije, da v sedmih letih njegovega vodenja ni prišlo do konflikta interesov, je pojasnil Nardin.

Komljanca je svet zavoda na seji prejšnji teden sicer že imenoval za vršilca dolžnosti direktorja in bo posle od Gordane Živčec Kalan prevzel v soboto. Vodenje ZD Izola za štiri leta pa bo lahko prevzel po potrditvi na seji občinskega sveta Izola, ko bodo imeli svetniki na dnevnem redu tudi predlog novega odloka o ustanovitvi javnega zavoda ZD Izola.

Danes se sicer izteče tudi rok, v katerem mora upravno sodišče odločiti o pobudi odvetnika ZD Izola Janeza Tekavca, naj sodišče presodi, ali ministrstvo za zdravje lahko zahteva vpogled v dokumente ZD Izola, povezane s poslom s podjetjem Mabra inženiring. Na ministrstvu še niso prejeli nobene pošte s sodišča.

Minister za zdravje Dorjan Marušič je v začetku januarja odredil upravni nadzor v izolskem zdravstvenem domu, potem ko so mediji razkrili, da je vršilka dolžnosti direktorice zavoda Gordana Živčec Kalan zastavila 150.000 evrov sredstev zavoda kot poroštvo za posojilo podjetju Mabra inženiring. V ZD Izola so mnenja, da ministrstvo nima zakonske podlage za vpogled v poslovno dokumentacijo, zato so se tudi obrnili na upravno sodišče.

Ne spreglejte