Petek,
9. 8. 2024,
9.05

Osveženo pred

7 ur, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,52
primorska avtocesta primorska avtocesta Uživajmo poletje Uživajmo poletje prometno-informacijski center gneča zastoj zastoj promet promet

Natisni članek

Petek, 9. 8. 2024, 9.05

7 ur, 29 minut

Zaradi praznika zastoji na cestah, najhuje bo v soboto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,52
dragonja promet gneča | V prvem četrtletju 2024 se je glede na enako obdobje 2023 promet povečal za 3,8 odstotka. Največja rast je na dolenjskem kraku avtoceste, ugotavljajo na prometnoinformacijskem centru.  | Foto STA

V prvem četrtletju 2024 se je glede na enako obdobje 2023 promet povečal za 3,8 odstotka. Največja rast je na dolenjskem kraku avtoceste, ugotavljajo na prometnoinformacijskem centru. 

Foto: STA

Pred nami je še eden od prometno zelo obremenjenih vikendov. Gostejši promet pričakujemo že danes dopoldne, največja gneča na cestah pa bo v soboto, napovedujejo na prometnoinformacijskem centeru. Zaradi praznika v številnih evropskih državah bo tudi naslednji teden na cestah več prometa. 

Tudi ta konec tedna na slovenskih cestah pričakujemo visoko gostoto prometa. Najbolj pestro bo v soboto, medtem ko bodo zastoji začeli nastajati že danes dopoldne, ko bo gostota prometa visoka, popoldne pa še višja, napoveduje prometnoinformacijski center. Zastoji bodo nastajali v obe smeri, tako proti Obali kot tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji. Gostejši promet pričakujemo na ljubljanskem obroču in na cestah v slovenski Istri ter v okolici turističnih krajev. 

Tudi naslednji teden bo povečan promet zaradi praznika, kristjani po številnih evropskih državah 15. avgusta praznujejo Marijino vnebovzetje.

Ob tem na prometnoinformacijskem centru opozarjajo na previdnost, saj na celotnem cestnem omrežju potekajo nujna vzdrževalna dela. Na policiji vsem udeležencem v prometu svetujejo, naj spremljajo prometne informacije in v primeru gneče pravočasno izberejo alternativne mejne prehode, naj držijo varnostno razdaljo med vozili ter vozijo strpno in previdno. 

Ob zastojih na avtocestah ne pozabite na reševalni pas, ki intervencijskim službam omogoča hitrejše ukrepanje, človeku pa dragoceni čas lahko reši življenje. 

Preden se odpravite na pot, preverite tudi vremensko napoved. Pred nami je namreč nov vročinski val, zato na pot vzemite dovolj tekočine. 

Vročina poletje kopalke
Novice Pred nami verjetno najmočnejši vročinski val tega poletja, temperature do 38 stopinj Celzija
Poljska Prometni znaki
Sportal Bizaren škandal: pijana sodnika kradla prometne znake, Uefa se je hitro odzvala
promet, Beliweisova cesta
Novice Zaradi gradnje kopališča Ilirija prihodnje dni sprememba za voznike
Policijska kontrola
Novice Vozniki pozor: to bodo ta teden preverjali policisti. Lahko boste kontrolirani tudi večkrat.