Sreda,
17. 7. 2024,
11.54

Osveženo pred

1 ura, 47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

prometna nesreča policija Gorenjska Brnik nesreča nesreča

Sreda, 17. 7. 2024, 11.54

1 ura, 47 minut

V čelnem trčenju na letališki obvoznici umrl 50-letni voznik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,84
Slovenska policija | Letališko obvoznico med Kranjem in Spodnjim Brnikom so popolnoma zaprli. | Foto Mija Debevec Doničar

Letališko obvoznico med Kranjem in Spodnjim Brnikom so popolnoma zaprli.

Foto: Mija Debevec Doničar

Na letališki obvoznici med Kranjem in Spodnjim Brnikom se je okoli 11. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. S kranjske policijske uprave so sporočili, da je v nesreči zaradi hudih telesnih poškodb umrl 50-letni voznik, več oseb pa je poškodovanih.

Po do zdaj znanih podatkih je 50-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Brnika proti Kranju. Med vožnjo je zapeljal levo, na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljala druga tuja voznica. Z osebnima avtomobiloma sta čelno trčila. 

Več potnikov telesno poškodovanih

Petdesetletni voznik je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl. V drugem udeleženem osebnem avtomobilu so bili poleg voznice še trije tuji potniki, ki so bili telesno poškodovani. Na kraju jim je pomoč nudilo zdravstveno osebje in jih z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo.

Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. Cesta je bila zaprta okoli tri ure. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

O nesreči je za Radio Prvi spregovoril tudi vodja kranjske ambulante za nujno medicinsko pomoč, zdravnik Miha Oman. Povedal je, da so štiri osebe pripeljali v UKC Ljubljana, ena pa je na kraju nesreče kljub zdravniški pomoči umrla. "Ker je bilo veliko poškodovanih, smo na pomoč poklicali še ekipe iz Škofje Loke in Tržiča," je dodal. 

Železniška nesreča
Novice Herojska akcija policistov, moškemu so za las rešili življenje
Cukrarna. Gradbišče gradnja
Novice Delavca v Črnomlju hudo poškodoval kovinski okvir
Nesreča avtobusa v Kataloniji
Novice Dramatična nesreča avtobusa: pred predorom ga je zavrtelo #video