Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 25. 8. 2013, 19.30

8 let

Za vas smo našli sto novih služb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub nezavidljivemu položaju našega gospodarstva gre nekaterim podjetjem dobro in bodo jeseni spet zaposlovala. Na Planet Siol.net smo uspeli izbrskati več kot sto novih služb.

Čeprav je z zaposlitvami pri nas večinoma slabo, nekatera podjetja zaradi uspešnega poslovanja še vedno ponujajo službe. V odgovorih, ki so nam jih poslala, smo na Planet Siol.net našteli več kot sto prostih mest, ki bodo jeseni naprej čakala na iskalce dela.

Če k domačim delovnim mestom prištejemo še tista, ki jih bodo nekatera naša podjetja razpisala v tujini, bo služb še več, skupaj skoraj dvesto. Zaposlovanje delavcev, če se bodo uspešno dogovorila za posel, sicer obljubljajo še nekatera druga podjetja.

Krka se za delavci ozira doma in v tujini Od tistih, ki so nam odgovorili na vprašanje o jesenskem zaposlovanju, bodo največ prostih delovnih mest ponudili v Krki. Iščejo predvsem farmacevte in kemike, v tujini pa bodo zaposlovali zlasti tržnike in prodajnike.

Novomeški farmacevt bo imel do konca leta deset tisoč zaposlenih, kar v Sloveniji pomeni vsaj 70 več, kot so jih imeli konec junija, še najmanj toliko pa do izteka leta tudi v tujini.

34 novih zaposlitev Zaposlovali bodo tudi v MOL Slovenija, med iskanimi bodo delavci na bencinskih servisih, v financah, kontrolingu in analizi.

Cinkarna Celje bo po napovedih zaposlila deset novih delavcev, Zavarovalnica Tilia sedem, Luka Koper, ki je sicer v zadnjih dneh v središču pozornosti zaradi izbire novega prvega moža, pa skupno šest operativnih in strokovnih delavcev.

Če bodo viličarji, bodo službe Da jeseni nameravajo spet zaposlovati, so nam sporočili tudi iz mežiškega Taba. Vse je sicer odvisno od tega, ali bodo uspešni pri dogovarjanju za posel s skupino Kion, sicer drugim največjim proizvajalcem viličarjev na svetu.

Če se bo izteklo po njihovih željah, bi lahko delo v Tabu dobilo še približno 50 delavcev, potem ko so jih pred kratkim v proizvodnji deset že zaposlili.

Zaposlovali naj bi tudi v Železnikih in Kidričevem V Domelu iz Železnikov bodo zaposlili nekaj štipendistov, če bodo pri sklepanju poslov uspešni, pa se za prihodnje leto nadejajo razpisa 30 novih delovnih mest. Najbolj sicer iščejo delavce strojne in elektro usmeritve različnih stopenj.

Tudi v Talumu iz Kidričevega obljubljajo nekaj novih služb, v tujini imajo namreč povečan obseg dela. Med bolj iskanimi so pri njih ključavničarji in strojni mehaniki.

Saturnus zaposluje doma, koncern Hella pa v tujini Trgovec z električno energijo Gen-I bo ponudil nekaj zaposlitev, vezanih na projekte, kakršen je vzpostavitev blagovne znamke Jeftina struja na Hrvaškem. Nekaj delovnih mest Gen-I obljublja tudi za prihodnje leto.

V Hella Saturnusu pravijo, da bodo zaposlovali, dokler ne zapolnijo inženirskih delovnih mest. Koncern Hella, katerega del so, pa zaposluje v tujini. Poleg inženirjev so med najbolj zaželenimi projektni menedžerji, optiki, konstruktorji in načrtovalci kakovosti procesov.

Tudi v celjskem Cetisu iščejo nove sodelavce Za novimi delavci se bodo ozirali tudi v celjskem Cetisu, zaposlitve bodo vezane na čas trajanja projektov, ki so jih pridobili.

V primeru potreb po novih delavcih bodo zaposlovali v Zavarovalnici Triglav, možnost novih služb dopuščajo tudi v Petrolu, medtem ko bodo v Mercatorju zaposlovali zaradi nadomeščanja delavcev. Najboljši sosed sicer kot najbolj zaželene omenja delavce v maloprodaji in logistiki ter peke, mesarje in prodajalce.

Ne spreglejte