Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2011,
17.20

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ministrica državni sekretar

Torek, 28. 6. 2011, 17.20

1 leto, 4 mesece

Z ministricami odhajajo tudi njihovi državni sekretarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z odhodom ministric Darje Radić, Irme Pavlinič Krebs in Majde Širca svoje funkcije zapuščajo tudi njihovi državni sekretarji.

Poleg tega s svojih delovnih mest praviloma odhajajo še zaposleni v kabinetih, vezani na mandat ministric. Zakon o državni upravi določa, da državnemu sekretarju preneha funkcija z dnem prenehanja funkcije ministra.

Györkös funkcijo že zapustil hkrati z Golobičem Državni sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Jozsef Györkös je funkcijo že zapustil hkrati z ministrom Gregorjem Golobičem ter odšel z ministrstva. Premier Borut Pahor ga je sicer povabil, da ostane na funkciji, a je Györkös to možnost zavrnil.

Državna sekretarka Tina Teržan je bila že pred nastopom funkcije zaposlena na ministrstvu za javno upravo in se na svoje prejšnje delovno mesto vrača takoj po zaključku mandata ministrice Pavlinič Krebsove.

Tudi Stojan Pelko bo položaj državnega sekretarja zapustil skupaj z ministrico Majdo Širca. Prav tako funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo zapušča Janko Burgar, ki se vrača na prejšnje delovno mesto na ministrstvu.

Nadomestilo lahko prejemajo največ tri mesece Državni sekretarji so v skladu z zakonom največ tri mesece po odstopu upravičeni do prejemanja nadomestila plače, lahko pa tudi devet mesecev, če v tem času izpolnijo pogoje za upokojitev.

S prenehanjem funkcije ministra v skladu z zakonom preneha tudi delovno razmerje osebam na delovnih mestih, vezanih na osebno zaupanje funkcionarja (kabinetne zaposlitve). Po prenehanju delovnega razmerja so ti uslužbenci upravičeni do odpravnine v znesku treh osnovnih plač, če je uslužbenec imel to pravico določeno v pogodbi o zaposlitvi.

Na ministrstvu za javno upravo so na mandat ministrice Pavlinič Krebsove vezane še vodja kabineta Janja Rebić Avguštin, ki se vrača na prejšnje delovno mesto v protokol, Tomaž Zver in predstavnica za odnose z javnostmi Katja Mihelj Nagode. Zagotovo z ministrico odhajata vodja kabineta in Tomaž Zver, so pojasnili v kabinetu.

Zapuščajo svoja delovna mesta Na ministrstvu za gospodarstvo sta na mandat ministrice vezana še vodja kabineta Nuša Zajc, ki je na porodniškem dopustu, ter Klemen Grošelj, ki jo po pooblastilu nadomešča. Oba svoje delovno mesto z ministrico Radićevo zapuščata.

Na ministrstvu za kulturo so na mandat ministrice Majde Širca vezane vodja kabineta Petra Ložar ter dve sekretarki. Vse tri bodo svoja delovna mesta z odhodom ministrice zapustile.

Na ministrstvu za visoko šolstvo so bili na mandat ministra Golobiča vezani še štirje zaposleni, in sicer vodja kabineta Tina Hrastnik, svetovalka Janja Komljenovič, svetovalka v službi za odnose z javnostmi Karmen Jereb in še Mateja Mešl. Hrastnikova, Komljenovičeva in Jerebova so svoje delovno mesto že zapustile.

Ne spreglejte