SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada želi zamrzniti pogodbo o nakupu patrij

2

termometer

Vlada želi pogodbo s finsko Patrio zamrzniti do konca predkazenskih postopkov pri nas in v tujini, popraviti protikorupcijsko klavzulo v njej ter iz posla izločiti posrednika Rotis.

Tako je POP TV navedla zaupna pogajalska stališča vlade. Iz Morsa so pojasnili, da gre za dokumente z oznako zaupno, zato njihove vsebine ne morejo komentirati.

Letošnji prevzem glede na razpoložljiva sredstva Kot navaja komercialna televizija, naj bi se v skladu z omenjenimi izhodišči letošnji prevzem opravil glede na razpoložljiva sredstva. Glede na to vse kaže, da bi to pomenilo skupno 14 vozil, ob tem pa se izvajanje pogodbe zamrznilo najmanj do zaključka predkazenskih postopkov, ki potekajo doma ali v tujini.

Tako bi Slovenska vojska razpolagala s skupno 27 vozili izredno raznolike oborožitve, kar bi bili bistveno premalo za formiranje bataljonske bojne skupine, kot je Slovenija obljubila Natu.

Izločitev Rotisa V pogajalskih stališčih naj bi vlada poleg tega predlagala spremembo pogodbenega izvajalca na način, da se izloči Rotis in se stopi v pogodbo z neposrednim proizvajalcem vozil. Prav tako naj bi se dogovorjena protikorupcijska klavzula dopolnila v smislu jasnejše definicije korupcije. S tem bi morala biti po novem pogodba nična, če bi se korupcija dokazala komurkoli, povezanim s poslom, denimo osumljencem, ki jih je že zasliševala policija.

Vodja službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za obrambo (Mors) Aleš Sila je pojasnil, da gre za dokumente, ki nosijo oznako zaupno in jih zato ne more komentirati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin