kaya kamenarič

Petek,
22. 6. 2018,
7.37

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

poplave opozorilo vreme

Petek, 22. 6. 2018, 7.37

5 let, 10 mesecev

Veter odkrival strehe, močni nalivi poplavljali kleti

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
veter nevihta | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ponoči so se nevihte, ki so že včeraj zvečer zajele severni in severovzhodni del države, počasi razširile nad vso Slovenijo. Povzročile so kar nekaj nevšečnosti, med drugim je veter odkrival strehe in podrl drevo, zaradi močnega naliva pa so bili med drugim poplavljeni poslovni prostori v Brežicah in klet policijske postaje v Ljubljani. Po napovedih agencije za okolje bodo tudi danes zjutraj in dopoldne mogoči močnejši nalivi in sunki vetra. 

Včeraj zvečer je močan veter odkril del strehe na stanovanjskem objektu v Slovenj Gradcu. Posredovali so gasilci PGD Šmartno, ki so razkriti del strehe prekrili s folijo.

Podobno je bilo tudi v Mariboru, veter je na Goriški ulici odkril pločevinasto streho na jašku dvigala stanovanjskega bloka. Na pomoč so priskočili gasilci GB Maribor, ki so jašek pokrili in kritino začasno pritrdili z vrvjo. 

Miru niso imeli niti na območju občine Kungota, tudi tam je močan veter odkril streho na stanovanjski hiši in podrl drevo. Gasilci PDG Zg. Kungota so varno odstranili drevo z električnih žic in prekrili odkrito streho. 

kinodvorana
Mnenja Samo Rugelj: Izumiranje (pop)kulture na Slovenskem

Gasilci iz poplavljenih prostorov izčrpali okoli 600 litrov vode

Nevihtno vreme je povzročilo tudi nekaj poplav. V Brežicah je okoli polnoči zaradi močnega naliva zalilo kletne prostore v Prešernovi ulici v Sevnici. Gasilci PGD Sevnica so iz poslovnih prostorov izčrpali okoli 600 litrov meteorne vode. 

V Ljubljani je meteorna voda zalila klet policijske postaje. Na pomoč so priskočili gasilci CZR Domžale, izčrpali približno osem kubičnih metrov vode in preprečili nadaljnje zalivanje kleti.

Luka Dončić Mirjam
Sportal Atraktivna mama Luke Dončića v središču ameriških žarometov

Na obali bo veter dosegal do sto kilometrov na uro

Zjutraj in dopoldne lahko pričakujemo obilne padavine, sprva bodo na jugu tudi nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Ob tem lahko močneje narastejo hudourniški vodotoki, opozarja Arso. Predvsem na obali je dopoldne pričakovati tudi močne sunke burje, ki lahko dosežejo od 70 do 100 kilometrov na uro.

Sredi dneva in popoldne bo dež od severa ponehal, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji, začelo se bo jasniti. Burja na Primorskem bo oslabela. Sicer bo danes sveže, temperature se bodo gibale med 15 in 21 stopinjami Celtija, ob morju do 23 stopinj Celzija. 

Sveži bosta tudi sobota in nedelja, ko bo delno jasno, le zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
Novice Videoposnetek, ki razkriva resnico o Billu Gatesu. Pa jo res?
Luka Dončić
Sportal Dončić izbral številko dresa, legendarni Nowitzki mu je izrekel dobrodošlico