Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2023,
19.39

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

prestajanje kazni zapora Klasje Tomaž Ročnik

Sreda, 5. 7. 2023, 19.39

10 mesecev

Večer: Sodišče Ročniku ni odobrilo alternativnega prestajanja kazni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Tomaž Ročnik | Po poročanju Večera je Tomaž Ročnik zaprosil za alternativno prestajanje dosojene kazni v obliki družbenokoristnih del oz. za njeno nadomestitev z zaporom ob koncu tedna, a mu sodišče ni ugodilo. Odločitev sicer še ni pravnomočna, je za časnik pojasnila direktorica sodišča Ksenija Ručigaj. | Foto STA

Po poročanju Večera je Tomaž Ročnik zaprosil za alternativno prestajanje dosojene kazni v obliki družbenokoristnih del oz. za njeno nadomestitev z zaporom ob koncu tedna, a mu sodišče ni ugodilo. Odločitev sicer še ni pravnomočna, je za časnik pojasnila direktorica sodišča Ksenija Ručigaj.

Foto: STA

Celjsko okrožno sodišče je zavrnilo prošnjo nekdanjega lastnika Klasja Tomaža Ročnika za alternativno prestajanje dosojene zaporne kazni v obliki družbenokoristnih del oz. z zaporom ob koncu tedna, poroča Večer. Odločitev še ni pravnomočna.

Ročnik in nekdanja direktorica Klasja Dragica Veršič sta bila obsojena zaradi zlorabe položaja ali zaupanja v gospodarski dejavnosti. Zgodba je povezana s propadlim celjskim podjetjem, v katerem je leta 2015 brez zaposlitve ostalo več sto delavcev.

Na ponovljenem sojenju je sodišče Ročniku izreklo dve leti zaporne kazni, sodbo pa je konec lanskega leta potrdilo še višje sodišče. Obramba je tedaj napovedala vložitev zahteve za varstvo zakonitosti.

Zaprosil za alternativno prestajanje dosojene kazni, sodišče mu ni ugodilo

Kot navaja Večer, je Ročnik zaprosil za alternativno prestajanje dosojene kazni v obliki družbenokoristnih del oz. za njeno nadomestitev z zaporom ob koncu tedna, a mu sodišče ni ugodilo. Odločitev sicer še ni pravnomočna, je za časnik pojasnila direktorica sodišča Ksenija Ručigaj.

Tomaž Ročnik
Novice Lastnik na Krku nasedle jahte obsojeni podjetnik Tomaž Ročnik

Ročnik, ki je nekdaj obvladoval mrežo gradbenih podjetij, pekarn in nepremičninskih družb, naj bi sicer minuli konec tedna po poročanju portala Necenzurirano z jahto nasedel blizu marine Punat ob otoku Krku. Ob tem naj bi imel na otoku v lasti tudi vilo. Na njej ni vpisana hipoteka nikogar od upnikov − tudi od države ne, čeprav ta od Ročnika zahteva plačilo več kot štirih milijonov evrov, navaja portal.

Glavnino svojega premoženja pred upniki rešil in ga prenesel na sorodnike

Ali bo državi oz. Slovenskemu državnemu holdingu denar uspelo izterjati, je po pisanju portala Necenzurirano veliko vprašanje, saj naj bi Ročnik po navedbah portala glavnino svojega premoženja rešil pred upniki in zasegom tako, da ga je ali prenesel na sorodnike ali dodatno zavaroval.

Matjaž Zadravec
Novice Znano je, kdo sta slovenska zakonca, ki sta na Hrvaškem "uničila rajski zaliv"
Novice Slobodna Dalmacija: Slovenski črnograditelj uničil rajski zaliv
Ne spreglejte