Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 13.27

8 let

Türk: Volivci so dokazali, da so pripravljeni na spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na nedeljskih volitvah se je po mnenju predsednika republike Danila Türka volja volilnega telesa jasno izrazila.

Türk: dobra volilna udeležba kaže na zaupanje v demokracijo "Volivke in volivci so znova dokazali, da se odločajo svobodno, po lastni presoji in da so pripravljeni na spremembe," je zapisal Türk, ki pričakuje, da bo lahko v najkrajšem času predlagal kandidata za predsednika vlade.

Türk se državljanom zahvaljuje za udeležbo na predčasnih volitvah, dobra volilna udeležba pa je po njegovih besedah pokazala, da se zaupanje v demokracijo ni omajalo. Ljudje zaupajo v demokratične procese in se zavedajo, da lahko le tako iščemo dobre rešitve za zahtevne izzive, s katerimi se sooča slovenska družba, je prepričan.

"Vlada bo pri svojih odločitvah potrebovala podporo javnosti" Ker volilni rezultati še niso uradni, jih ne želi podrobneje komentirati, po njegovem mnenju pa je vsekakor pa mogoče ugotoviti, da se je volja volilnega telesa jasno izrazila. Volivke in volivci so znova dokazali, da se odločajo svobodno, po lastni presoji in da so pripravljeni na spremembe, ocenjuje predsednik republike. Dodaja, da je to dobra popotnica za novo vlado, ki bo morala pri svojih odločitvah imeti podporo javnosti.

Predsednik pričakuje, da bo ustanovna seja vlade še pred božičnimi prazniki Predsednik države pričakuje, da bodo vsi postopki, ki so potrebni za konstituiranje državnega zbora, tekli gladko in da bo ustanovna seja še pred božičnimi prazniki. To bi omogočilo, da bi se kmalu začela tudi posvetovanja z vodji poslanskih skupin, da bo lahko državnemu zboru v najkrajšem času predlagal kandidata za predsednika vlade. "V interesu nas vseh je, da čim prej dobimo novo vlado s polnimi pooblastili," je zapisal v izjavi.

Strankam, ki jim je uspelo prestopiti parlamentarni prag, je še čestital za volilni uspeh in jih pozval k delu za skupno dobro, ne glede na to, ali bodo v vladi ali opoziciji.

Ne spreglejte