Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 12.47

8 let

Türk na obisku pri Letalski policijski enoti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik republike Danilo Türk je danes na Brniku obiskal Letalsko policijsko enoto in njenim pripadnikom ob tem čestital za njihovo delo.

Po njegovih besedah gre za izjemno pomemben del zagotavljanja varnosti in reševanja, ki bi ga morali državljani bolje poznati. Pripadniki enote so ga na Brniku med drugim seznanili z razvojem in njihovimi nalogami - nadzorom meja in prometa, varovanja prireditev, iskanja storilcev kaznivih dejanj ter zlasti reševanja. Türk meni, da "je prav, da razumemo pomembnost njihovega dela ter podpremo enoto in vse, kar enota in policija dosegata". Potrebe večje kot jih lahko enota pokrije Predsednik je bil sicer seznanjen tudi z dejstvom, da so trenutne potrebe v Sloveniji večje, kot jih lahko v enoti zadovoljujejo. V pomoč bi jim bilo decentralizirano delovanje, s katerim bi skrajšali intervencijski čas, vendar razumejo, da lahko to rešujejo dolgoročno, saj cena ne bo majhna.

Brnik: srečanje "dojenčkov", ki so jih prepeljali s helikopterjem

Obisk je bil sicer predvsem informativne narave, razlog zanj pa je, da se javnosti prek obiska predstavi dejavnost enote, med drugim, kot je izpostavil predsednik, tudi reševanje dojenčkov. Letalska policijska enota bo tudi zato maja v svojem hangarju na Brniku zbrala vse, ki so bili v inkubatorjih kot majhni dojenčki prepeljani v bolnišnice.

Začetki segajo v leto 1967 ... Začetki Letalske policijske enote sicer segajo v leto 1967, ko je takratna milica pridobila svoj prvi helikopter. Leta 1980 se je preselila v hangar na ljubljanskem letališču in leta 1996 tam pridobila novo stavbo, v kateri ima zdaj sedež. Danes se lahko pohvalijo s šestimi helikopterji.

Več v avdio prispevku:

Ne spreglejte