SiolNET. Novice Slovenija
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Takšni so najnovejši podatki o okužbah

0,40

termometer

covid testiranje |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so v ponedeljek ob 996 PCR-testih in 5.733 hitrih antigenskih testih potrdili 734 primerov okužbe z novim koronavirusom, medtem ko so dan prej so potrdili 130 primerov okužbe, teden dni prej pa 994 okužb z novim koronavirusom. 

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 9.198 aktivnih primerov okužbe, kar je 287 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov po podatkih NIJZ trenutno znaša 499 in je za 35 manjše kot dan prej. Za 13 pa se je zmanjšalo število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev, tako da trenutno znaša 434.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 1.265.445 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.221.620.

testiranje covid Novice Novi podatki: toliko okužb so potrdili v nedeljo

Ameriška FDA odobrila poživitveni odmerek Pfizerjevega cepiva proti covidu-19 za mlajše otroke

Uprava za hrano in zdravila (FDA) je v ZDA odobrila uporabo poživitvenega odmerka cepiva podjetja Pfizer proti covidu-19 za otroke, stare od pet do 11 let. Uporabi se lahko šele pet mesecev po drugem prejetem odmerku Pfizerja ali Moderne oziroma prvem prejetem odmerku cepiva podjetja Johnson & Johnson.

Pfizer je za avtorizacijo zaprosil aprila po ugotovitvi, da poživitveni odmerek pri omenjeni starostni kategoriji poveča število protiteles za različico omikron za 36-krat.

Študije so pokazale, da učinkovitost dveh odmerkov cepiva Pfizer pri starih od pet do 12 let pri različici omikron ni dovolj velika. V času, ko je bil omikron prevladujoča različica, je učinkovitost cepiva pred okužbo padla z 68 na 12 odstotkov, je ugotovila raziskava države New York in Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC). Dva odmerka sicer še vedno zagotavljata zadostno obrambo pred resnimi obolenji.

V ZDA se je po podatkih univerze Johns Hopkins doslej s covidom-19 okužilo 82,6 milijona ljudi, umrlo pa jih je 999.852. Nekatera druga štetja so že presegla milijon smrtnih žrtev, kar je posebej obeležil tudi predsednik ZDA Joe Biden. Cepljenih je 67 odstotkov prebivalcev ZDA, trenutno pa jih na dan povprečno umre manj kot 300.

Severna Koreja praznovanje rojstni dan ustanovitelja Kim Il-sunga Novice Severna Koreja poroča o novih smrtih zaradi covid-19 testiranje covid Novice To so petkovi podatki o okužbah omikron covid-19 Novice V soboto potrdili toliko novih okužb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin