SiolNET. Novice Slovenija
2,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so petkovi podatki o okužbah

2,07

termometer

testiranje covid |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

V petek so ob 823 PCR-testih in 5.478 hitrih antigenskih testih potrdili 553 okužb z novim koronavirusom.

V petek so sicer zabeležili 24 okužb manj kot v četrtek in 199 manj kot predhodni petek.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 9.276 aktivnih primerov okužbe, kar je 410 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov po podatkih NIJZ trenutno znaša 557 in je za 27 manjše kot dan prej. Za 20 pa se je tudi zmanjšalo število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev, tako da trenutno znaša 438.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 1.265.445 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.221.610.

S ponedeljkom vstop v Avstrijo brez omejitev

Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je odločitev sprejelo v petek zvečer, odpravo omejitev pa so utemeljili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami.

Do zdaj veljavna pravila v zvezi z območji, kjer so razširjene različice virusa, sicer ostajajo, a trenutno na seznamu teh območij ni nobene države, dodaja APA.

Če bi se kje pojavila kakšna nova različica novega koronavirusa, pa lahko avstrijske oblasti tako državo hitro dajo na seznam ter uvedejo omejitve za prihod od tam, so pojasnili.

Doslej je bilo za vstop v Avstrijo potrebno potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti oziroma negativen izvid testa na novi koronavirus.

Severna Koreja praznovanje rojstni dan ustanovitelja Kim Il-sunga Novice Severna Koreja poroča o novih smrtih zaradi covid-19 hitri test covid-19 Novice Objavljeni so novi podatki o okužbah Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19 Novice PCT ukinjen tudi v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin