Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2014,
7.14

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 1. 2014, 7.14

7 let, 10 mesecev

Slovenija vstopila v leto 2014 (foto in video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z ognjemeti, pesmijo in plesom na množičnih silvestrovanjih se je opolnoči začelo novo leto 2014. Na silvestrovanju na prostem ga je v Ljubljani pričakalo približno 40 tisoč ljudi.

Osrednje prizorišče silvestrovanja v Ljubljani je bil Kongresni trg, kjer so zadnje trenutke starega leta odštevali skupaj z županom Zoranom Jankovićem. Prestolnico je opolnoči razsvetlil ognjemet.

Silvestrski program pa je bil ne le na Kongresnem trgu, kjer je bil namenjen širšemu krogu obiskovalcev, temveč tudi na Mestnem in Pogačarjevem trgu ter na Trgu francoske revolucije. Na Mestnem trgu sta nastopili Alenka Godec in Nuša Derenda, program na Pogačarjevem trgu je bil namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodnozabavne glasbe, na Trgu francoske revolucije pa so nastopili izvajalci rock glasbe, med drugim Demolition group in Zaria.

Otroško rajanje v Mariboru V Mariboru so letos prvič najprej organizirali otroško rajanje s čarodejem v Vetrinjskem dvoru, kasneje pa je že po tradiciji osrednje silvestrovanje potekalo na Trgu Leona Štuklja. Ob zvokih Happy Ol' McWeasel, Alye in Karneval banda je po besedah direktorice Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Janje Viher novo leto pričakalo med osem in devet tisoč ljudi.

Številni so ponovno silvestrovali tudi na Mariborskem Pohorju. V preteklih letih so lahko od tam uživali v pogledu na ognjemet v centru Maribora, vendar so se ognjemetu na občini letos odpovedali že drugo leto zapored. Namesto tega so na zbrane na Trgu Leona Štuklja sesuli konfete in mednje razdelili 900 "dobrih misli" in šest tisoč čokoladic.

V Kranju brez ognjemeta V Kranju je silvestrovanje na prostem potekalo na Slovenskem trgu z ansamblom Saše Avsenika in Helene Blagne. Kot je za STA povedala direktorica Zavoda za turizem Kranj Natalija Polenec, se je zbralo okoli osem tisoč ljudi. Letos so se v Kranju odločili, da na silvestrovo ne bo ognjemeta, okoli 1500 evrov, kolikor bi stal, pa so namenili za pomoč družinam v stiski.

V Kopru je na osrednjem prireditvenem prostoru po besedah organizatorja Andraža Hribovška iz zavoda Fontico silvestrovalo med štiri in pet tisoč ljudi. V Taverni so se zabavali ob koncertih Rudija Bučarja in Ne Me Jugat. "Organizatorji smo uspeli narediti pravo istrsko koprsko novo leto z vsemi domačimi glasbenimi skupinami," je dejal. Tudi tu ni bilo tradicionalnega ognjemeta, ampak so ga prihranili za današnje odprtje Ukmarjevega trga.

Ne spreglejte