Ponedeljek,
26. 8. 2024,
10.34

Osveženo pred

3 ure, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,42
RTV Slovenija služba Računsko sodišče Rajko Gerič

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 8. 2024, 10.34

3 ure, 58 minut

Rajko Gerič ima novo službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,42
Rajko Gerič | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Nekdanji odgovorni urednik drugega programa Televizije Slovenije Rajko Gerič je našel novo službo. S prvim septembrom bo postal svetovalec predsednice računskega sodišča, zadolžen za odnose z javnostmi, poroča Delo.

"Zaposlitveni postopek je končan. S prvim septembrom se na računskem sodišču kot svetovalec predsednice Jane Ahčin zaposli Rajko Gerič," so za časnik Delo odgovorili z računskega sodišča.

Na junijski razpis za svetovalca predsednice računskega sodišča se je prijavilo pet kandidatov, a sodišče imen za Delo ni želelo razkriti.

Svetovalec Ahčinove bo skrbel za odnose z javnostmi. Uvrščen bo v 53. plačni razred, kar pomeni 3.656 evrov bruto oziroma 2.245 evrov neto na mesec brez dodatkov. Imel bo tudi možnost napredovanja za pet plačnih razredov.

Gerič je nekdanji novinar in urednik RTV Slovenija. Sodeloval je pri nastanku televizije Planet TV in bil dve leti njen odgovorni urednik. Pozneje je deloval kot pomočnik odgovornega urednika portala Siol.net. Leta 2021 je prevzel vodenje družbe TSmedia, nato pa se je vrnil na RTV Slovenija, kjer je postal odgovorni urednik informativnega programa drugega programa Televizije Slovenija. Nekateri ga vidijo tudi kot enega ključnih medijskih operativcev SDS.