Petek,
29. 7. 2022,
17.35

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

14

Natisni članek

denar volitve referendum SDS Janez Janša Janez Janša Robert Golob

Petek, 29. 7. 2022, 17.35

1 leto, 9 mesecev

Premier o referendumskih pobudah: Štiri milijone evrov za igrice SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

14

Izjava predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba in podpredsednice stranke Marte Kos | Datum referendumskega dne bodo določili takrat, ko bodo vedeli, katere referendumske pobude bodo dobile zadostno število podpisov. S tem bodo racionalizirali odločanje, hkrati pa dali ljudem jasno priložnost, da tem, ki blokirajo delo parlamenta, še enkrat povedo, kaj si o njih mislijo, pravi Golob. "Tudi za sekundo ne dvomim, kaj jim bodo ljudje povedali," je dodal. | Foto Ana Kovač

Datum referendumskega dne bodo določili takrat, ko bodo vedeli, katere referendumske pobude bodo dobile zadostno število podpisov. S tem bodo racionalizirali odločanje, hkrati pa dali ljudem jasno priložnost, da tem, ki blokirajo delo parlamenta, še enkrat povedo, kaj si o njih mislijo, pravi Golob. "Tudi za sekundo ne dvomim, kaj jim bodo ljudje povedali," je dodal.

Foto: Ana Kovač

Predsednik vlade Robert Golob se je odzval na že tretjo vloženo referendumsko pobudo SDS. Gre za zlorabo referendumske zakonodaje z namenom zaustavljanja izvršne oziroma zakonodajne oblasti, je dejal v današnji izjavi za medije. Zavzema se za to, da se referendumi izvedejo na isti dan, a ne skupaj s predsedniškimi ali lokalnimi volitvami.

"Taka taktika ima lahko mogoče navidezen učinek, sploh v predvolilnem času," je dejal Golob. Ne glede na to, koliko jih še bo, pa Golob verjame, da bodo izpeljani na isti dan, piše STA.

Janez Janša
Novice V SDS še tretja referendumska pobuda

Referendumi bodo na isti dan, ker po Golobovih besedah ne bodo dovolili, da bi ena stranka s svojo nespametno politiko povzročala prekomerne stroške državi. "Štiri milijone evrov bomo pač, žal, kot država namenili igricam SDS," je dejal.

Razmišljajo o referendumskem dnevu, ki ne bo na isti dan kot lokalne ali predsedniške volitve, kot poziva SDS. "Če se referendumi izvedejo na dan volitev, to nič ne zmanjša stroškov, ker je procedura štetja glasov in organizacije popolnoma ločena od lokalnih ali predsedniških volitev, strošek pa je v vsakem primeru bolj ali manj isti," je dejal.

RTV
Novice Septembra začetek zbiranja podpisov za referendum o zakonu o RTVS
Kras
Mnenja Izredno stanje strahu pred volivci
RTV
Novice Državni zbor odločil, ali bo plačevanje prispevka RTV ukinjeno