Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2024,
17.40

Osveženo pred

2 uri, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

razpis ZZZS

Petek, 18. 10. 2024, 17.40

2 uri, 29 minut

Ponovno objavili razpis za generalnega direktorja ZZZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
ZZZS | Foto STA

Foto: STA

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je v uradnem listu znova objavil razpis za delovno mesto generalnega direktorja zavoda. Kandidati lahko prijavo oddajo do vključno 18. novembra. Na prvi razpis, ki so ga objavili konec avgusta, se je prijavil Tadej Ostrc, ki pa ni prejel zadostne podpore upravnega odbora.

Kandidati za generalnega direktorja morajo poleg splošnih pogojev, določenih z zakonom, izpolnjevati več drugih pogojev. Imeti morajo izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje, oziroma raven izobrazbe, pridobljeno po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje.

Kandidati morajo imeti tudi najmanj pet let delovnih izkušenj, ki dokazujejo, da imajo strokovne, vodstvene, organizacijske in druge poslovodne sposobnosti za opravljanje dela generalnega direktorja. Ob tem morajo predložiti program za štiriletno mandatno obdobje v skladu z opredeljeno strategijo razvoja zdravstvenega zavarovanja.

Prvi razpis konec avgusta

Upravni odbor ZZZS je prvi razpis za generalnega direktorja zavoda v uradnem listu objavil konec avgusta. Zdajšnji generalni direktorici Tatjani Mlakar se namreč marca 2025 izteče štiriletni mandat, na prvi razpis pa se ni prijavila. Edini kandidat je bil nekdanji državni sekretar na ministrstvu za zdravje Tadej Ostrc, ki pa ni prejel zadostne podpore članov upravnega odbora ZZZS.

Generalnega direktorja ZZZS na predlog upravnega odbora ZZZS imenuje skupščina ZZZS za dobo štirih let. K imenovanju generalnega direktorja ZZZS daje soglasje državni zbor.

zobozdravnik
Novice Zobozdravniki hočejo več denarja za izdelavo belih zalivk
zdravstvo
Novice 1.300 zdravnikov premalo le del problema nedopustnih čakalnih dob
operacija za spremembo spola
Novice Spremembe spola v Sloveniji. ZZZS razkriva številke.
Ne spreglejte