Torek,
23. 7. 2024,
20.36

Osveženo pred

43 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,48
ARSO nevihta vreme

Natisni članek

Torek, 23. 7. 2024, 20.36

43 minut

Arso za danes izdal rumeno opozorilo, a so padavine že zelo oslabele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,48
vreme | Foto Arso

Foto: Arso

Sloveniji se je z območja Alp približala vremenska motnja, zaradi katere so popoldne nastajale posamezne krajevne nevihte predvsem na goratem območju Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp. V naslednjih urah se je aktivnost pomikala proti vzhodu in jugovzhodu, Arso je zato za državo izdal rumeno opozorilo. K sreči se je vremensko dogajanje hitro umirilo.

Vremensko dogajanje se bo v prvem delu noči umirjalo, sredi noči bodo padavine že povsod ponehale in proti jutru se bo delno razjasnilo, je pojasnil dežurni meteorolog na agenciji za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

"Tudi v sredo lahko tu in tam nastane kakšna ploha ali nevihta, potem kaže na tri zaporedne dni brez teh motenj. Četrtek, petek in sobota bodo sončni dnevi brez možnosti neviht in tudi jutra bodo nekoliko bolj sveža in prijetna," je še dejal Gregorčič.

V prihodnjih dneh manjša ohladitev

Zaradi krajevnih padavin, ki bodo zvečer prečkale večji del Slovenije, bo ozračje v sredo čez dan morda za stopinjo ali dve hladnejše, nekoliko hladnejši zrak pa bo v Slovenijo dotekal šele v četrtek.

Najnižje jutranje temperature na Arsu pričakujejo od četrtka do sobote. Dnevne temperature nad 30 stopinj Celzija se bodo vrnile šele v soboto in bodo vztrajale tudi v nedeljo, ko bo še nekoliko bolj vroče, je še napovedal Gregorčič. V prihodnjem tednu pa bo spet bolj vroče, možne pa bodo tudi vročinske nevihte.

hrvaška
Novice Neurje klestilo tudi po Hrvaški. Najhuje je bilo v Zagrebu.
Plaz v Logarski dolini
Novice Nevarnost plazov je velika: tako je zasulo kočo pod slapom Rinka #foto
Neurje v Velenju
Novice Vreme pustošilo po Sloveniji: nalivi, plazovi, toča, hudourniki ... #foto #video
padavine
Novice Konec vročinskega vala, v noči na soboto močne padavine