Sobota,
18. 5. 2024,
9.34

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,88
Murska Sobota preiskava splet šola grožnja policija

Natisni članek

Sobota, 18. 5. 2024, 9.34

2 meseca

Policija odkrila avtorja zapisa o domnevni grožnji na slovenskih šolah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,88
Kriminalist | Policija bo več podrobnosti razkrila prihodnji teden.  | Foto STA

Policija bo več podrobnosti razkrila prihodnji teden.

Foto: STA

Policija je očitno na sledi storilcu, ki je z domnevno grožnjo na spletu, da se bo na eni od slovenskih šol 10. aprila zgodil strelski napad, sprožil preplah. 

"Ljubljanski in murskosoboški kriminalisti so v tem tednu na območju Policijske uprave Murska Sobota opravili posamezna preiskovalna dejanja zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov, ki je bil objavljen v začetku aprila letos," je danes sporočil Tomaž Tomaževič iz Policijske uprave Ljubljana. 

Zaradi interesa preiskave policija v tem trenutku več informacij ne more posredovati, za zapis pa naj bi bil po poročanju Vestnika odgovoren moški iz Prekmurja.

"10. aprila bo pa pri nas"  

Spomnimo, v začetku aprila je na večini slovenskih šol nastal preplah zaradi komentarja oziroma grožnje na spletu, da se bo podoben strelski pohod, kot se je 2. aprila zgodil na Finskem, 10. aprila odvil tudi na eni od slovenskih šol.

Kot so kasneje sami razkrili na spletnem portalu 24ur, so 2. aprila na portalu zaznali neprimeren komentar. Članek o streljanju v šoli na Finskem je uporabnik z imenom "Slava_Rusiji" namreč komentiral z besedami: "10. aprila bo pa pri nas."

Policisti so bili zaradi zapisanega v tistih dneh pogosteje prisotni v okolici šol in so izvajali aktivnosti za zagotavljanje varnosti. Prejeli so tudi nekaj prijav o domnevnih grožnjah, vendar v nobenem od obravnavanih primerov niso potrdili namere, ki je izhajala iz omenjenega komentarja. Prav tako so začeli zbirati obvestila in dokaze, ki bi potrdili morebiten obstoj kaznivega dejanja zaradi spletnega zapisa, in so poskušali izslediti avtorja domnevne grožnje, še poroča Vestnik. 

Boštjan Poklukar, Dario Felda
Novice Poklukar in Felda napovedala izboljšanje protokola ob grožnjah v šolah
Boštjan Poklukar
Novice Poklukar odredil izredni nadzor nad delom policije v zvezi z grožnjo z nasiljem v šolah
slovenska policija
Novice Dijak, ki je na ljubljanski srednji šoli načrtoval strelski pohod, začasno izključen