Gašper Lubej

Četrtek,
11. 7. 2024,
15.52

Osveženo pred

4 dni, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,52

Natisni članek

reševanje policija helikopter traktor

Četrtek, 11. 7. 2024, 15.52

4 dni, 20 ur

Policija po 30 letih kupila traktor #video

Gašper Lubej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,52

Letalska policijska enota je v uporabo prevzela nov traktor, ki bo služil kot motorno vozilo za vleko helikopterjev in delo na helikopterski ploščadi. "Traktor bo zamenjal skoraj 30 let staro delovno vozilo (letnik 1995) še iz časov starih helikopterjev, ki je že pred časom zastarelo in je neustrezno za trenutne potrebe ter standarde," so sporočili s policije.

S traktorjem bodo upravljali letalski tehniki, ki so tako dobili novo opremo za varno delo. Z nakupom dolgoročno zmanjšujejo tudi stroške vzdrževanja in okoljski vpliv, pojasnjujejo na policiji.

Nenadomestljiva podpora iz zraka

Letalska policijska enota je specializirana operativna enota policije, ki drugim policijskim enotam zagotavlja učinkovito helikoptersko podporo pri iskanju pogrešanih oseb, zagotavljanju javnega reda in miru, iskanju storilcev kaznivih dejanj, nadzoru državne meje in prometa ter pri kriminalističnih dejavnostih, piše na spletni strani policije.

Policija je po skoraj 30 letih kupila nov traktor, ki bo služil za vleko helikopterjev in delo na helikopterski ploščadi. | Foto: Policija Policija je po skoraj 30 letih kupila nov traktor, ki bo služil za vleko helikopterjev in delo na helikopterski ploščadi. Foto: Policija

Zagotavlja tudi prevoze za specialno enoto policije in posebno policijsko enoto. Vključena je še v sistem zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

V helikopterski floti je sedem helikopterjev štirih različnih tipov. Letalsko osebje vsako leto opravi približno dva tisoč ur letenja, še piše na spletni strani policije.

gorska reševalna služba
Novice Po štirih helikopterskih reševanjih v nedeljo poziv k previdnosti
reševanje krave
Novice Policijski helikopter na pomoč v gore konec tedna poletel kar osemkrat, reševali tudi krave #video
reševanje, gore, gorski reševalci
Novice Poškodovanega reševalci nosili ponoči, štirje pa zaplezani brez opreme in v slabih čevljih #video #foto